yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    חדשות • 17.07.2021
    עושה שלום במרומיו
    אחרי ש”בראשית” נחתה על הירח, אך לא בחתיכה אחת, ישראלים רבים קיוו שחללית ההמשך בדרך • עכשיו זה קורה, אבל כנראה שלא נהיה שם לבד: עמותת Space.IL נמצאת במגעים מתקדמים לבניית “בראשית 2” עם חברת השקעות מאיחוד האמירויות • המטרה: להגיע לירח בשלום - ולהציב עליו את דגלי שתי המדינות
    איתמר אייכנר

    מסעה של החללית "בראשית" ריגש את אזרחי ישראל במשך זמן רב, ויכול להיות שהיורשת שלה תיצור את אותה רמת התלהבות – בשתי מדינות.

     

    עמותת Space.IL הישראלית וחברת ההשקעות הגדולה באמירויות, G42, מקדמות שיתוף פעולה היסטורי אשר יהפוך את "בראשית 2" לפרויקט משותף של שתי המדינות. בסוף השבוע שבה מאבו־דאבי משלחת של נציגי העמותה בראשות היו"ר, היזם והפילנתרופ מוריס קאהן. המשלחת קיימה מספר מפגשים עם גורמים בכירים בממשל ובמגזר העסקי באמירויות, על מנת לקדם את שיתוף הפעולה. טלאל אל־קאסיסי, סגן נשיא לחלל ופרויקטים אסטרטגיים ב־G42, פרסם הודעה שבה דיווח על קיומה של הפגישה עם הצוות הישראלי ושיבח את פרויקט "בראשית 2".

     

    יש לציין כי משרד המדע והטכנולוגיה, סוכנות החלל הישראלית ושגריר ישראל באמירויות, איתן נאה, עוזרים לקדם את התוכנית במסגרת הסכם הגג לשיתוף פעולה טכנולוגי בין שתי המדינות.

     

    כשחושבים על שיתוף פעולה עם האמירויות, מדמיינים מייד כמויות כסף ש"נשפכות" מהמפרץ על הפרויקט. אלא שכאן מטרת שיתוף הפעולה שונה בתכלית. לפני מספר ימים הודיעה SpaceIL כי גייסה 70 מיליון דולר, סכום שסלל למעשה את הדרך לשיגורה של "בראשית 2". מי שתרמו את הכסף הם קרן פטריק ולינה דרהי, מוריס קאהן ואנטרה קפיטל. עלות המשימה מוערכת בכ־100 מיליון דולר, והשותפים יוכלו לגייס את ההפרש גם בלי האמירתים עד השיגור, שמתוכנן לשנת 2024.

     

    אז מדוע יצאה המשלחת לאבו־דאבי? אם שיתוף הפעולה הזה ייצא לפועל, הוא יהפוך את "בראשית 2" לפרויקט המדעי־טכנולוגי הראשון שייצור היסטוריה משותפת לשני העמים: תקיעת דגלי שתי המדינות, זה לצד זה, על הירח. מדובר בשיתוף פעולה בין העמים בהיבטים רבים: טכנולוגי, מדעי וחינוכי, אשר יכול להעמיק את הקשר בין המדינות ולשמש השראה למדינות ערב נוספות לגבי פוטנציאל הקשר עם ישראל.

     

    בנוסף, G42 משקיעה במיזמים טכנולוגיים בתחומי הבינה המלאכותית וטכנולוגיות ענן מתקדמות. החברה הודיעה לאחרונה על שיתוף פעולה אסטרטגי עם "רפאל" בתחומים אלה. אם החללית תהפוך לפרויקט משותף, G42 יכולה להיות שותפה מרכזית בפרויקט בהיבטי הטכנולוגיה, המדע והייצור.

     

    משימת ״בראשית 2״ מתוכננת לשבור מספר שיאים בהיסטוריית החלל העולמית, ביניהם נחיתה כפולה על הירח במשימה אחת; נחיתה בצד הרחוק של הירח (עד היום רק סין הצליחה לנחות שם); החלליות שינחתו, שיגיעו לירח צמודות לחללית האם, תהיינה הקטנות ביותר ששוגרו אי פעם לחלל: כל אחת מהן שוקלת 120 קילו עם דלק ו־60 קילו בלי דלק.

     

    חללית האם, שתשהה בחלל חמש שנים, תהווה פלטפורמה לפעילות חינוכית־מדעית. חיבור אליה מרחוק יאפשר לתלמידים ממדינות שונות להשתתף במחקר מדעי בחלל העמוק.

     

    מוריס קאהן דיווח בתום הביקור לחברי הדירקטוריון של Space.IL: "הצלחנו בביקור זה ליצור פלטפורמה חזקה לקידום שיתוף הפעולה. נפגשנו עם נציגי ממשל בכירים, שוחחתי עם שרת המדע של אבו־דאבי, ובהמלצתה נפגשנו עם חברת ההשקעות וזרוע הטכנולוגיה הגדולה והמשפיעה באמירויות. התרשמנו כי הקבוצה מעוניינת לשתף פעולה עימנו וקבענו להקים צוות עבודה משותף על מנת לבחון היתכנות השת"פ האסטרטגי. חשוב לי להדגיש כי לא שינינו דבר מתוכנית המשימה המקורית של 'בראשית 2', לשגר את החללית ב־2024, עם האמירויות או בלעדיהן".

     


    פרסום ראשון: 17.07.21 , 23:40
    yed660100