חוגגים את עיד אל־אדחא
חג הקורבן המוסלמי, המציין את מצוות העלייה למכה, יימשך ארבעה ימים
הערב יחול חג הקורבן, עיד אל־אדחא, חג מוסלמי המציין את המועד לקיום מצוות החג’, העלייה לרגל למכה. הוא נחגג החל מהיום העשירי של חודש ד'ו אל־חיג'ה ונמשך ארבעה ימים. המנהגים העיקריים בחג הם הקרבת קורבן, סעודות משותפות וביקור קרובי משפחה.
חג הקורבן נחגג מייד עם השלמת טקסי העלייה לרגל. הבוקר צפויים להגיע כל העולים השנה (60 אלף בלבד - בהשוואה לממוצע של 2 מיליון לפני קורונה) להר ערפה שמחוץ למכה. הם יישארו שם יממה, והחל מיום שלישי מתחיל החג בפועל, חג הקורבן.
בבוקר יום שלישי מתקיימת תפילה ואז ממשיכים לסעודות. על פי המסורת יקריבו המאמינים קורבנות, כבשים ובהמות כדי לחלק לנזקקים. בגלל מגבלות החוק כבר לא שוחטים בבתים כמו פעם, אלא פונים לבתי מטבחיים, משלמים עבור הקרבת קורבן ובית המטבחיים דואג לשחיטה לפי הלכות האיסלאם.


מומלצים