yed300250
הכי מטוקבקות
    |
    חדשות • 19.07.2021
    מפעל על־חלל
    יוסטון, יש לנו מהפכה • מערכת טכנולוגית ישראלית פורצת דרך צפויה לנחות ב־2023 על הירח ולהפיק מאדמתו חמצן וברזל • המשמעות: האסטרונאוטים יוכלו לשהות עליו תקופות ארוכות ללא צורך בסיוע לוגיסטי מכדור הארץ
    איתמר אייכנר

    אחרי שהירח כבר נכבש מספר פעמים, צפויות ישראל ויפן לבצע על אדמתו ניסוי משותף פורץ דרך: ייצור חמצן וברזל באמצעות החול שעל קרקעיתו.

     

    לייצור החמצן על פני הירח תהיה משמעות רבה שכן חללית צורכת במהלך המסע אליו – ובחזרה לכדור הארץ – מאות טונות של חמצן הדרושים גם לבעירת המנועים וגם לשימוש האישי של האסטרונאוטים. עד כה, חלליות שהגיעו לירח נדרשו להסתדר עם החמצן שהיה להן.

     

    אם הניסוי יעלה בהצלחה הרי שמדובר במהפכה: אנשי הצוות יוכלו להפיק לעצמם חמצן על פני הירח, מה שיאפשר להם לשהות שם תקופה ארוכה מבלי לקבל אספקה מכדור הארץ. ייצור החמצן גם יחסוך סכומי עתק, שכן עלות שיגור אספקה מכדור הארץ לירח היא עצומה ולא ניתנת לביצוע לאורך זמן: עד מיליון דולר לקילוגרם אחד.

     

    הניסוי צפוי להתקיים בסוף 2023, והוא ייצא לדרך בעזרת משגר פלקון 9 של SpaceX, חברה הנמצאת בבעלותו של המיליארדר אילון מאסק המגלה עניין רב בכל הקשור לכיבוש החלל.

     

    מדובר בשיתוף פעולה בין חברת "הליוס" הישראלית, הנתמכת על ידי סוכנות החלל הישראלית, לבין חברת ispace היפנית. החמצן והמתכת יופקו על פני הירח בעזרת טכנולוגיה מתוחכמת של החברה הישראלית. וכך זה יתבצע: כ־40% ממסת הקרקע בירח עשויה מחמצן. המערכת הטכנולוגית הישראלית תתיך את החול ותבצע בו אלקטרוליזה. ההליך הזה יפרק את המינרלים ואת התחמוצות שמרכיבים את החול, והודות לכך יופקו החמצן והברזל.

     

    ההסכם על הניסוי כבר נחתם בשגרירות יפן בישראל. המתכננים אומרים כי הפיתוח ישפיע לטובה גם על הקיימות של כדור הארץ. משרדיה של חברת "הליוס" ממוקמים בצור־יגאל ובאורלנדו שבפלורידה. אחד ממלוויה הוא יואב לנדסמן, מהנדס מערכת בכיר וסגן משימת החללית הישראלית "בראשית" שכמעט הצליחה לנחות בשלום על פני הירח.

     


    פרסום ראשון: 19.07.21 , 23:25
    yed660100