תל אביב: קיץ על הבר

מי שאמר שבלילות הקיץ החמים שום דבר אינו קורה, כנראה שלא הזדמן לחצר מסעדת פאסטל התל אביבית, הסמוכה למוזיאון תל אביב לאמנות. כי מדי יום שלישי קורה שם משהו שבהחלט שווה דיבור, שלא לומר ביקור: קובי בכר, שף המסעדה המוערך, בוגר "מול ים" המיתולוגית, יוצא החוצה מהמטבח אל הבר החיצוני, ומתקין ליושביו מנות מיוחדות, שכמו נולדו בשביל ללוות אלכוהול משובח. המוזיקה המלווה מתנהלת בווליום מתוגבר, והאווירה שונה לחלוטין מזו שחשים בחלל הפנימי המעוצב. ויש לכיף הזה גם שם: פאסטל outdoor.

 

בהמשך לקונספט הקליל, המנות שבכר מהנדס מול הקהל שלו קטנות ומעוצבות, אינסטגרמיות. הן מבוססות על דגים ופירות ים, ויצטלמו נהדר וגם ייאכלו נהדר לצד שורת קוקטיילים שנרקחו לטובת ערב הקונספט, או כוס יין, רצוי רוזה קר במיוחד. ואם כבר, קבלו המלצה על כוס נהדרת ותוצרת הארץ: גשם ורוד, מאת יקבי שאטו גולן. לגמרי וואו.

 

אז מה אוכלים? למשל סלט קיסר שבנוסף לחסה פריכה ורוטב עשיר מכיל גם פנקו, אבקת נורי, צלפים פריכים ופרמז'ן (52 שקל). או פסטרמה יילו-טייל, דג כבוש על פרוסות לחם שיפון, מלווה בסלט (58). וגם לובסטר רוקנרול – לחמניית חלב קוקוס, בתוכה לובסטר עם סלרי, איולי, טרגון ועירית, ולצידה טוגנים (105 של). והכי הכי – טרטר בקר על בריוש, מכוסה בשמיכה קלילה של קציפת פורצ'יני (72 שקל), שהופך את אוגוסט לטיפה יותר נסבל. / תהל בלומנפלד

 

מסעדת פאסטל, שדרות שאול המלך 27, תל אביב 03-6447441 פאסטל outdoor בכל יום שלישי, החל מהשעה 18:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים