ממשלת הדמים של ראיסי
נשיא איראן הציג את השרים ובהם איברהים וואחידי, מהאחראים לפיגוע בבניין הקהילה היהודית בארגנטינה
עוד לפני חשיפת שמותיהם של שרי הממשלה החדשה באיראן, הועבר ניהול המשא ומתן על תוכנית הגרעין בווינה מידי שר החוץ האיראני לידי "הוועדה לענייני בטחון" בטהרן. חברי הוועדה הבכירה ידווחו ישירות לשליט עלי חמינאי, בלי לשתף את שרי הממשלה, וישיבות הסיכום ייערכו בלשכתו חמינאי בטהרן.
אם עד כה התנהל המשא ומתן על ענייני הגרעין בווינה במשרדי ראש הממשלה היוצא חסן רוחאני ושר החוץ שלו ג'וואד זריף, מעכשיו צוות המומחים האיראני יקבע, בשותפות עם השליט חמינאי, את עקרונות המשא ומתן מהצד האיראני, ולשרי ממשלת טהרן תהיה נגיעה רופפת בלבד. איראן כבר הודיעה כי היא מעוניינת בהמשך המשא ומתן והתחייבה כי "נעמוד על תנאינו".
בממשלה החדשה, שבראשה עומד הנשיא איברהים ראיסי הקיצוני, שזכה במערב לכינוי "התליין מטהרן " יכהנו בתפקדי מפתח שר החוץ חוסיין אמיר עבד אל־להיאן, הידוע כמקורבם של חברי מועצת ההפיכה, הגוף הצבאי הבכיר, ושל ארגון חיזבאללה בלבנון. אל־להיאן כיהן גם בממשלה הקודמת, כסגן שר החוץ והיה ממונה על מדיניות איראן כלפי סוריה, עיראק, לבנון בחריין ותימן, אך הודח מתפקידיו בידי שר החוץ זריף. אולם היה מי מינה אותו ליועץ מיוחד לדובר הפרלמנט האיראני, כדי לשמור אותו בתמונה, ולהדק את קשריו עם העיתונאים הבכירים של איראן.
שר הפנים יהיה איברהים וואחידי, לשעבר מפקד כוח אל־קודס, חוליות החיסול של משמרות המהפכה בחו"ל, הידוע בעמדותיו הקיצוניות נגד המערב. ווחידי זכור מהפיגועים נגד מוסדות יהודיים בארגנטינה, והוא אחד מארבעת החשודים בביצוע הפיגוע בבניין הקהילה היהודית בשנת 1994 שהביא למותם של 86 בני אדם. איראן, כידוע, ממשיכה להכחיש את מעורבותה בפיגוע.
שר הנפט הוא ג'וואד עוג'גיאן, שכיהן בעבר כסגן שר הנפט, מנכ"ל חברת הנפט ושגריר איראן בבחריין ובבגדד.
שר ההגנה אמיר חאתמי הוא היחיד בין השרים ששמר על תפקידו מתקופת כהונת הנשיא הקודם רוחאני.