חצילים ונהנים
כמו במיה או כוסברה, גם חצילים - או שאוהבים או שלא, אין באמצע. ומי שאוהב? מוכן להישבע שזה הירק הכי טעים שהביאה איתה האדמה. ומה עם הספקנים? פשוט צריך לתת להם לטעום שניצלוני חצילים או דווקא סלט חצילים במיונז וטחינה (כן! יחד!), והם כבר יתאהבו
שניצלוני חצילים בציפוי אקסטרה פריך
את יודעת שהשניצלונים האלה מעולים כששני חברים שלא אוהבים חצילים זוללים את כולם מהצלחת. המתכון שיגרום לכם להתאהב בירק השחור.
מה צריך:
• 2 חצילים יפים ומוצקים
• 1 כף מלח
• 1 כוס קמח
• 2 ביצים L
• 1 כוס פירורי לחם
כך עושים:
1. קולפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1־2 ס"מ. מניחים על רשת צינון או על נייר אפייה שמונח על השיש. חשוב שהפרוסות תהיינה בשכבה אחת ולא אחת על השנייה.
2. מפזרים מעל פרוסות החצילים שכבה דקה של מלח, הופכים ומפזרים גם על הצד השני. מניחים לחצילים להגיר נוזלים עם המלח במשך 30 דקות.
3. שוטפים את החצילים במים כדי להיפטר מהמליחות ומייבשים היטב־היטב עם נייר סופג. חותכים את פרוסות החצילים לאצבעות.
4. מניחים ב־3 קערות רחבות קמח, ביצים טרופות ופירורי לחם. מצפים כל אצבע חציל בקמח ולאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם.
5. מטגנים במחבת עם שמן, כמו שמטגנים שניצל, את אצבעות החצילים עד הזהבה יפה. מגישים מיד כששניצלוני החצילים עוד חמים.
6. וכן, אפשר גם לאפות. פשוט מניחים את השניצלונים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן בשמן זית ומתיזים מעל שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 10 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה. רוצים לשדרג? מוסיפים לביצים 1 כפית קטשופ או חרדל ולפירורי לחם אפשר להוסיף שומשום.
עד לפני כמה שנים הייתי שייכת לאלה שנמנעים מהירק השחור עם הגרעינים הרכים ולא הבנתי על מה המהומה. עד שטעמתי את החצילים של הקוסם (אריאל רוזנטל) שהחצילים שלו הם בדרגת יצירת אמנות. מטוגנים אבל לא ספוגים בשמן, פריכים מבחוץ אבל בלי פירורי לחם ואני לא אתפלא לגלות שרבים מגיעים לרכוש פלאפל רק בשביל החצילים.
מה שמדהים הוא, שברגע שהתאהבתי בחצילים שלו, התאהבתי בחצילים כולם. בסלט חצילים, בתבשיל חצילים עם קציצות, בסביח ובכל דבר שיש בו חציל.
ומילה לגבי בחירת חצילים – העדיפו חצילים קלי משקל, עם מעטה חיצוני חלק, מוצק ומבריק. אני מאוד אוהבת את החציל הבלאדי כי הוא בשרני יותר ויש בו פחות גרעינים אבל גם החצילים הרגילים מדהימים לא פחות. ולא לדלג על שלב ההמלחה והייבוש, זה מה שמוציא את המרירות של החציל וגם גורם לחציל לספוג פחות שמן.
סלט חצילים בטחינה ומיונז
אם עד היום תהיתם מה יותר טעים – חצילים בטחינה או חצילים במיונז, עכשיו כבר לא צריך להתלבט. התשובה טמונה בשאלה – שניהם! המיונז מוסיף עושר וקרמיות, הטחינה מביאה איתה טעם שומשומי מושלם. שידוך משמיים. אם אתם חובבים של שום, אפשר להוסיף גם 2־3 שיני שום כתושות.
מה צריך:
2 חצילים – עדיף מסוג בלאדי
1/2 כוס מלח גס
5 כפות שמן זית
2 כפות מיונז איכותי
4 כפות טחינה גולמית
מיץ מ־1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
כך עושים:
1. מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומפזרים באמצע של נייר האפייה מלח גס. מניחים מעל המלח את החצילים ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 50־60 דקות או עד שהחצילים נראים שרופים ורכים מאוד.
2. פותחים את החציל באמצע, אם יש מקבץ מאוד גדול וצפוף של גרעינים מוציאים אותם (זה ממש בסדר אם נשארים גרעינים, רק לא בכמות עצומה, ומרוקנים את בשר החצילים לתוך מסננת. מאפשרים לנוזלים להתנקז החוצה.
3. קוצצים גס את בשר החצילים ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
סביח מפורק – חגיגה בצלחת
את החצילים של אריאל רוזנטל (הקוסם) אין אחד שלא מכיר. בזכותם התחלתי לאכול חצילים ולהתאהב בהם. שיטת הטיגון פה לקוחה מהמתכון של אריאל שבה הוא עוטף את החצילים לפני הטיגון בקמח ובקורנפלור כך שמתקבלת מעטפת פריכה מסביב לחציל הרך. את הפלאפל אתם יכולים לקנות או להכין לבד – המתכון שלהם פורסם פה לפני שנה והוא נמצא אצלי בבלוג (חפשו פלאפל קרוטית בגוגל).
מה צריך:
1 חציל בלאדי
1 כפית מלח דק
1 כוס קמח
שמן – לטיגון החצילים
2 עגבניות בשלות
2־3 ביצים קשות
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס מים
מיץ מ־1/2 לימון
קציצות פלאפל – אופציונלי (מתכון בבלוג)
זיתים – להגשה
כך עושים:
1. חוצים את העגבניות לחצי ומגררים אותן על החלק העבה בפומפייה. שומרים במקרר.
2. חוצים את החציל לפרוסות בעובי 1־2 ס"מ ומניחים על רשת צינון או על נייר אפייה שמונח על השיש. ממליחים היטב את החצילים משני הצדדים ומאפשרים להם להגיר נוזלים במשך 30 דקות.
3. שוטפים את החצילים ממש שנייה רק כדי להפטר מהמלח ומייבשים היטב־היטב עם נייר סופג. מצפים כל פרוסת חציל בקמח ומנערים עודפים.
4. מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 ס"מ עד הזהבה יפה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג.
5. מערבבים בקערה טחינה גולמית, מים, מיץ לימון ומלח. ניתן להוסיף עוד מים לקבלת טחינה דלילה יותר. רוצים לשדרג? מוסיפים לטחינה 2 כפות יוגורט בטעם טבעי וחצי כפית מייפל.
6. מרכיבים: בצלחת הגשה גדולה שמים את הטחינה ומעל מניחים פרוסות חציל מטוגנות, ביצים קשות חצויות, זיתים ופלאפל. מניחים מעל מהעגבניות המרוסקות ומעטרים בפטרוזיליה קצוצה.
7. מתבלים במלח, פלפל שחור ואפשר גם לשדרג עם צנוברים קלויים או שקדים פרוסים קלויים.

