שוקולד קטן ושוקולד גדול
קחו חופש גדול, תוסיפו לו ילדים, מה קיבלתם? רצון בלתי נגמר למשחקים במטבח! וזה כמובן כיף גדול, כשמשחררים את הסדר והניקיון ומתמסרים לידיים הקטנטנות שגם מערבבות וגם טועמות, ובעיקר נהנות. ואין כמו פינוקי שוקולד לאחר צהריים מושלם, והריח? בחינם
"תאפי איתי עוגה", היא ביקשה ממני בפעם השלישית השבוע. האמת? אני לגמרי מבינה אותה. חופש גדול, יותר מדי זמן בבית, חם בחוץ ובינינו – אין כמו ריח של מתוקים בבית.
שי, האחיינית האהובה שלי, היא לגמרי העתק הדבק שלי כשהייתי ילדה. כל מה שרציתי היה להקציף ולאפות ואז לשבת מול התנור, על שרפרף קטן, ולהסתכל איך העוגה תופחת. והסיפוק, כמה סיפוק.
לפעמים נדמה לי שאפייה ביתית היא התעסוקה המועדפת על ילדים. תנו להם לערבב ולהקציף, לשפוך שוקולד על העוגה או לפזר סוכריות ותוך שנייה תגלו כמה כיף יכול להיות בבית.
3 מתכונים לקינוחים מתוקים שכיף להכין, ולאכול, הכנתי לכם הפעם עם הילדים. תמצאו כאן עוגת שוקולד טבעונית, רכה־רכה והכי קלה להכנה, שאפשר להכין בקלות גם עם קמח רב־תכליתי ללא גלוטן (יש לא מעט סוגים בסופר). שימו לב שנעדרים ממנה המון מהאלרגנים אז היא גם מעולה למסיבות בגן לקראת השנה החדשה. יש כאן אצבעות בראוניז שכיף לקשט – תנו לילדים שלל קישוטים ובקשו מהם לקשט כל אצבע בנפרד, וגם: עוגיות חמאה בצורות שאפילו לא צריך מיקסר כדי להכין אותן.
עוגת שוקולד טבעונית
מה צריך:
• 1 קופסת שימורים (400 מ"ל) קרם קוקוס
• 1/2 כוס שמן חמניות/זית
• 1/4 כוס שמן קוקוס
• 1 כף חומץ 5% או מיץ לימון – לא לוותר
• 2/3 כוס (140 גרם) סוכר לבן
• 1 ו־1/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח
• 3/4 כפית סודה לשתייה
• 1/2 כוס (70 גרם) קקאו איכותי
לציפוי:
• 100 גרם שוקולד מריר או חלב
• 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
• 2 כפות מייפל
כך עושים:
1. בקערה גדולה טורפים קרם קוקוס, 2 סוגי שמן, חומץ וסוכר. מוסיפים קמח, סודה לשתייה וקקאו וטורפים עד שהיבשים נטמעים.
2. מעבירים לתבנית בגודל 20X30, משומנת היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך 40־45 דקות או עד שהעוגה יציבה ומעט סדוקה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
3. בינתיים ממיסים במיקרו שוקולד יחד עם קרם קוקוס ומייפל עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק. שופכים את הרוטב על העוגה המוכנה ומאפשרים לעוגה להצטנן. מפזרים סוכרים צבעוניות ופורסים.
אצבעות בראוניז שוקולד
מה צריך:
• 200 גרם שוקולד מריר
• 140 גרם חמאה
• 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
• 3 ביצים L
3/4 כוס (110 גרם) קמח לבן
לציפוי שוקולד:
• 150 גרם שוקולד מריר או חלב
• 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או קרם קוקוס
לעיטור (לבחירתכם):
• סוכריות צבעוניות
• שברי מקופלת
• קוקוס לבן
• אגוזים קצוצים
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־165 מעלות. בקערה שמתאימה למיקרו שמים את השוקולד והחמאה וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. אפשר להמס גם בתוך סיר על אש נמוכה ולערבב כל הזמן כדי שהשוקולד לא יישרף. מורידים מהאש ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב עד שהסוכר נבלע.
2. מוסיפים את הביצים, כל פעם ביצה אחת, וטורפים עד שהביצה נטמעת. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
3. משמנים תבנית בגודל 20X20 לבראוניז גבוהים או 20X30 לבראוניז נמוכים יותר ומניחים בתחתית נייר אפייה לחילוץ נוח.
4. מוזגים פנימה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות במשך 25 דקות או עד שהשוליים יציבים והאמצע מעט רך אבל יציב.
5. מצננים במקרר במשך שעה או עד שהבראוניז יציבים לגמרי. זה חשוב כדי שנוכל לחתוך אותם לאצבעות לפני הציפוי. כשהבראוניז יציבים וכבר הצטננו מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד. ממתינים חצי דקה ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
6. מוציאים את הבראוניז לקרש חיתוך שעליו נייר אפייה וחותכים לאצבעות בכל גודל שאוהבים. אפשר גם לחתוך בתוך התבנית אבל זהירות לא לשרוט אותה. שופכים מעל את השוקולד כך שיכסה את כל הבראוניז ומשטחים מעט בעזרת פלטה או סכין. מפזרים סוכריות צבעוניות או כל תוספת שאוהבים ושומרים במקרר עד להגשה.
עוגיות חמאה בצורות
מה צריך:
• 100 גרם חמאה
• 100 גרם (1/2 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
• 1 ביצה L
• 1 כפית תמצית וניל איכותית
• 1 ו־3/4 כוסות (250 גרם) קמח לבן
כך עושים:
1. בקערה בינונית שמתאימה למיקרו שמים את החמאה וממיסים במשך 20 שניות. אנחנו רוצים חמאה רכה מאוד אבל לא נוזלית. אם היא נמסה לגמרי זה לא נורא אבל עדיף רכה.
2. מוסיפים סוכר חום, ביצה ותמצית וניל וטורפים היטב עד שהבלילה חלקה ואין חתיכות של חמאה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עם כף עד שנוצר בצק. ממשיכים ללוש מעט עם הידיים רק עד שהבצק אחיד.
3. מעבירים לשקית, מועכים לצורת פיתה ומעבירים למקרר למשך 15־30 דקות (אפשר כמובן גם לכמה שעות או למשך הלילה).
4. מקמחים היטב את השיש ומרדדים את הבצק, כשהוא מקומח מ־2 הצדדים, לגובה 1/2 ס"מ. קורצים בכל צורה שאוהבים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 10 דקות. מצננים.
5. בשלב הזה מחליטים מה רוצים להכין. אפשר לקשט את העוגיות עם רויאל אייסינג (נמכר בשפורפרות בחנויות אפייה), אפשר לטבול בשוקולד מומס ולשמור במקרר, אפשר לזלף עליהן פסי שוקולד ואפשר למרוח מעל ריבה או ממרח שוקולד, לסגור בעוד עוגייה ולפדר באבקת סוכר.

