צ'יפס מהעוטף: קיבוץ עלומים ותנובה מקימים מפעל לתפוחי אדמה מצוננים
קיבוץ עלומים בעוטף עזה, המגדל תפוחי האדמה בשותפות עם סנפרוסט שבבעלות תנובה, נכנס לתחום הייצור ומקים בהשקעה של כ־20 מיליון שקל מפעל לייצור תפוחי אדמה מצוננים מזנים משובחים שמגדל הקיבוץ, וירקות שורש נוספים כמו בטטה וגזר לבישול, אפייה וטיגון שתשווק סנפרוסט תחת המותג שלה.
לתנובה ניתנה אופציה לרכישת השליטה במפעל, והיא פועלת למימושה כחלק מהמדיניות להרחיב לצד מוצרי החלב את עסקי המזון שלה שכוללים את סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף, אוליביה, אדום אדום ודגים קפואים. לאחרונה גם החלה לשווק ארוחות מוכנות ולייבא את מיטלס, תחליף בשר בריטי. כיום תופסים עסקי המזון של תנובה 23% ממכירותיה. מדובר בכניסה ראשונה של סנפרוסט לקטגוריית המצוננים, תפוחי האדמה והצ'יפס, ופתיחת חזית מול תפוגן, מילוטל, פרי הגליל ועוד עם מוצר חדשני שמגיע קלוף וחתוך ויתרונו לצרכן הוא אורך חיי המדף שלו.
בעבר הרחוק הייתה תנובה שותפה במפעל תופאפ לייצור צ'יפס קפוא. מאוחר יותר יצאה מהשותפות, ובעלי תופאפ נכנסו לשותפות במפעל תפוגן. סנפרוסט פועלת תחת חטיבת המזון של תנובה בראשות אלי בן־לולו, עם נתח שוק של 67%. מחזור המכירות השנתי שלה מסתכם בכ־250 מיליון שקל.

