8 על: כרישה
היא משדרגת כל תבשיל, דלת קלוריות, משביעה ומסייעת לבניית העצמות, לספיגת הסוכר ולמערכת החיסון
היא אחד מהמאכלים הנפוצים בראש השנה, ויש לה שם אחר בכל עדה: פראסה, פורי, לוף וכמובן כרישה.
הכרישה שייכת למשפחת ירקות האליום, שחברים בה גם הבצל הירוק, השום והשאלוט. היא נראית כמו בצל ירוק ענקי, אך בעלת טעם מתון יותר, מעט מתקתק, אשר מעניק לתבשיל מגע קטיפתי משהו.
הכרישה נפוצה בלא מעט תרבויות. היא משמשת כירק בסיס, המעשיר בטעמו ובמרקמו הסמיך תבשילים רבים, ממטבחי אירופה, דרך אסיה ועד המזרח התיכון.
הכרישה עשירה במיוחד בוויטמין K, שהכרחי לקרישת הדם ולבניית העצמות. כמו כן, הוויטמין עוזר בשמירה על איזון המינרלים בעצמות - במיוחד סידן.
הכרישה עשירה בוויטמין 6B, אשר מעודד יצירת כדוריות דם אדומות, מקושר לתפקודים של מערכת החיסון ובעל תפקיד חשוב בתהליך ייצורם של מוליכים עצביים.
הכרישה עשירה בסיבים תזונתיים, המאיטים את ספיגת הסוכר בדם, ולכן טובה לחולי סוכרת. בנוסף, הסיבים התזונתיים מגדילים את נפח המזון בקיבה ובשל כך יוצרים תחושת שובע ומלאות.
שילוב קבוע של כרישה בתפריט מפחית את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם וסוגי סרטן שונים, בעיקר במערכת העיכול.
מנת כרישה מבושלת של 100 גרם מכילה 30 קלוריות בלבד.