ילד ישראלי מת מצריבת מדוזה ארסית
אסון בקופנגן: ילד ישראלי בן תשע שגר באי עם משפחתו התרחץ בים ולפתע יצא מהמים ואיבד את ההכרה לאחר שנפגע ממדוזת צרעת הים הקטלנית • בתוך דקות נקבע מותו, גופתו תוטס לקבורה בארץ
אסון מחריד בחוף הדרין באי קופנגן שבתאילנד: ילד ישראלי בן תשע שהתרחץ במים נפגע מצריבת מדוזה ארסית וכתוצאה מכך נפטר.
החוף שבו התרחש האסון סובל בעונה זו ממכת מדוזות ארסיות. למרות הסכנה פוקדות אותו משפחות רבות. כהגנה מפני המדוזות תחמו הרשויות קטע במים עם רשת שבו ניתן להתרחץ בביטחון יחסי.
עדי ראייה סיפרו כי לפתע הבחינו בילד יוצא מהמים בזעקות שנבעו בגלל הכאב שגורמת צריבת המדוזה. הוא איבד את הכרתו ובתוך זמן קצר נקבע מותו.
מדובר בילד שגר כמה שנים בקופנגן עם משפחתו. עד אמש לא הותר שמו לפרסום. המקרה הכה בהלם את הקהילה הישראלית בקופנגן שמונה כ־300 איש.
קונסולית ישראל בתאילנד אתי מזרחי מסייעת למשפחה בסידורי הטסת הגופה לארץ.
השר התאילנדי למשאבי טבע אמר כי תיעשה בדיקה כיצד ניתן למנוע מקרים כאלה בעתיד.
לפי הדיווחים הילד נפגע על ידי מדוזת צירעת הים ששייכת למשפחת המדוזות הקובייתיות הארסיות. יש לה זרועות באורך של 5-2 מטרים. כל זרוע מכילה כחצי מיליון מחטים זעירות המכילות ארס. לפיתה של מדוזה גורמת לעיתים למוות מיידי בתוך שתיים עד חמש דקות.
המדוזה הזו נפוצה מאוד בחופי תאילנד בין יולי לאוקטובר. חוקרים בתאילנד אומרים כי בשנים האחרונות עלה מספרן בשל ההתחממות הגלובלית והפסולת שמושלכת לחופים ומשמשת להן כמזון. בניגוד למדוזות אחרות היא לא צפה על פני המים, אלא שוחה במעמקים ולכן קשה לראות אותה.
ד"ר צפריר קופליק ממוזיאון הטבע על שם שטיינהרדט בתל־אביב מספר: "בכל שנה יש 100 צריבות בעולם ממדוזה קובייתית, רובן בדרום־מזרח אסיה. בשונה מהמדוזות שאנחנו מכירים, שלהן ראש פעמון, מדובר במדוזה עם ראש קובייתי. בדרך כלל צבעה שקוף ולכן קשה להבחין בה. יש לה 24 עיניים, היא מזהה את הטרף, מתבייתת ושולחת לעברו את זרועותיה. סימני הצריבה מותירים על העור פסים של כוויות".
ב־2018 נעקצו על ידי המדוזה הזו מוטי ואמה טבשי, זוג ישראלי שנפש בתאילנד. "הרגשתי שמשהו עוטף לי את הרגל ומונע ממני לזוז. צריבה איומה, ממש הרגשה שהרגל בוערת", סיפרה האישה. "הגענו לחוף בכוחות אחרונים ואז אושפזנו".
פרופ' דרור אנג'ל מאוניברסיטת חיפה אמר כי כדי לטפל בצריבה יש למרוח חומץ על האזור הנגוע במהירות האפשרית. אין לשטוף את המקום במים מתוקים ואין להניח בקרח.
ד"ר דור אדלסיט, חוקר מדוזות, סיפר כי 100 בני אדם נעקצים מדי שנה מצריבתה. הוא הבהיר: "אין מדוזות קופסה במזרח הים התיכון, מעולם לא נצפו כאלה".

