תכלה שנה וקללותיה

אריאל מנע פיגוע גדול שהציל את חבריו בגולני, יצחק תמיד סיפק ארוחות חג לנזקקים, וקרוביה של חיה מתקשים להשלים עם מותה ועם העובדה שנקברה בטעות בשם אחר. שנת הקורונה – עוד שנה – גבתה חיים של ישראלים רבים והשאירה משפחות שבורות לב. סיפורם של שלושה מקורבנות המגפה

"המקרה של סבתא שורף את הנשמה"

חיה פריימן, בת 86 מאשקלון, נפטרה מקורונה, ובגלל טעות נקברה בשם אחר. נכדה: "לא יודעים מה קרה, חרב עולמנו" | מתן צורי ואדיר ינקו

 

חיה פריימן, בת 86 מאשקלון, הועברה מבית אבות שבו אירעה התפרצות קורונה לבית אבות בבני־ברק – ושם נפטרה מהנגיף. היא נקברה בשם אחר בגלל טעות. נכדה, אליאן פיטוסי, אומר: "אין לנו תשובה לגבי מה שקרה לסבתי, וזה שורף את הנשמה".

 

שעות אחרי שמשרד הבריאות הורה על הקמת ועדה לבדיקת המחדל, שבמסגרתו פריימן נקברה בשם אחר ובני משפחתה לא ידעו על מותה, סיפר אתמול פיטוסי בפוסט שפירסם: "סבתי שחולה בדמנציה מתקדמת אובחנה עם קורונה. החליטו לשלוח אותה לבית אבות בבני־ברק, שבו יש מחלקה לחולי קורונה. הודיעו לנו על המעבר, ולאימי נאמר שהיא מרגישה טוב ושאין לה תסמינים".

 

פיטוסי כותב שלאחר יומיים עובדת סוציאלית יצרה קשר עם אימו ואמרה לה ש"קרה משהו מוזר וסבתא נפטרה לפני שלושה ימים". לדבריו, "אמרו שהיה בלבול עם שם של מישהי אחרת ושכבר קברו את סבתא בבאר־שבע. משפחה אחרת עשתה לה הלוויה מכיוון שחשבו שזאת אמא או סבתא שלהם. שובר את הלב שאנחנו צריכים להוציא את הגופה כדי לבצע נתיחה לאחר המוות".

 

"אריאל היה לוחם אמיץ, לא פחד מכלום"

אצ'נפה אריאל גביהו ז"ל, בן 55 מרחובות, משאיר אחריו סיפור מעורר השראה על עלייה מאתיופיה ולחימה בגולני | מאיר תורג'מן

 

אצ'נפה אריאל גביהו, בן 55 מרחובות, נפטר ביום שישי מקורונה. הוא משאיר אחריו סיפור ישראלי מעורר השראה, שמתחיל בעלייה ארצה מאתיופיה ולחימה ללא פשרות לצד חבריו בגולני.

 

אחיו של אריאל, גבי ברוך, מספר בכאב על אחיו, שהשאיר אחריו שבעה אחים ואת אימו, סנדו, בת ה־79. "בשנים האחרונות הוא חלה והתאשפז בבית חולים בגלל בעיות בלב, ושם נדבק בקורונה", סיפר ברוך. "אחי לא התחסן בגלל הבעיות הלבביות הקשות שהיו לו".

 

לדברי ברוך, "אריאל השתחרר לפני שבוע מבית החולים לבידוד ביתי בגלל הקורונה. הוא התחיל להרגיש שקשה לו לנשום ומיד פינינו אותו לבית החולים, ושם הוא היה במשך שבוע, במחלקת קורונה. מצבו הידרדר והוא נפטר".

 

ח"כ מיכאל ביטון ספד לחברו גביהו, אותו הכיר במהלך השירות הצבאי: "אריאל הוא גיבור ישראלי, תמיד לוחם. היה החייל הראשון שלי בגולני, מחזור אוגוסט 89'. אריאל הציל לוחמים רבים. מחבל ניסה לחטוף לו את נשקו במחנה הפליטים נור אל שמאס, אריאל הגיב מיד ודקר אותו בידיו וכך מנע פיגוע עצום".

 

גם ברוך מספר על אחיו הגיבור: "הוא היה רק בן 13 כשלקח אותנו, שלושה אחים קטנים, ואת אמא, וצעדנו שלושה שבועות מאתיופיה לסודן, שם היינו במחנה פליטים במשך שנה וחצי, עד שהעלו אותנו לישראל ב־1984". אריאל סייע למשפחתו להתאקלם בחיים החדשים בעיר רחובות. כשהגיע מועד הגיוס שלו "הוא לא ויתר ובחר ללכת לשרת ביחידה הכי קרבית שיש, גולני. החברים שלו מספרים שהיה לוחם אמיץ שלא פחד מכלום, שכולם הלכו אחריו".

 

לדברי ברוך, "אריאל הגיע במדי צה"ל לאתיופיה כדי להעלות ארצה את היהודים שנותרו מאחור באדיס־אבבה. בשבילו, לחזור כלוחם בגולני לאתיופיה זה היה השיא".

 

חבריו מגולני, שליוו את אריאל בקשיים בחייו, הגיעו להיפרד ממנו בהלוויה, ומבטיחים ללוות את אימו ובני המשפחה. ח"כ ביטון סיפר עוד: "אריאל היה חזק כמו שור, רץ 2,000 מטר בפחות משש דקות. אריאל חלה מאוד בשנים האחרונות, בגופו, בליבו וברוחו. חבריו למחלקה נשארו עימו. בנוסף לכל האתגרים והמחלות שלו אריאל חלה בקורונה ונפטר ממנה".

 

צילום: באדיבות המשפחה
צילום: באדיבות המשפחה

 

"אבא עזר למשפחות נזקקות"

השף הוותיק יצחק מלכה ז"ל, שנפטר מקורונה, בנה מפעל חיים מיוחד במינו וסיפק ארוחות לנזקקים בראש השנה | איתן גליקמן

 

השף הוותיק יצחק מלכה נהג להכין בחגים ארוחות לנזקקים רבים. ערב ראש השנה הנוכחי הוא לא יזכה לחזור על המצווה, אחרי שנפטר מקורונה בגיל 80.

 

הסיוע לנזקקים היה מפעל חייו של מלכה, תושב נהריה: בראש השנה הוא היה מארח משפחות באולמות אירועים שבבעלותו ומספק מזון לרבים נוספים כדי שיוכלו ליהנות בחג.

 

"אבא התחסן בשני חיסונים", מספרת בתו ענת, "אבל לצערנו הנגיף לקח אותו. בהתחלה הוא הלך לרופא משפחה כי הרגיש כאבים באזור הריאות. הוא אושפז בבית החולים והתחיל לסבול משיעול ואז גם מחולשה".

 

השף הידוע מהצפון נאבק על חייו עד שנכנע. "המצב של אבא רק החמיר", מוסיפה ענת, "הוא היה מאושפז במחלקת קורונה כמעט חמישה חודשים, מורדם ומונשם. בחודש יולי אבא נפטר והשאיר את כולנו כואבים ומתגעגעים".

 

ענת אומרת בכאב: "הערב תהיה הפעם הראשונה שנציין את ראש השנה ללא אבי המשפחה האהוב, שתמיד עזר למשפחות נזקקות בפתיחתה של השנה החדשה. זה כאב בלתי נתפס".

 

מלכה ז"ל הותיר אחריו אישה, רוז'ה, ארבעה ילדים ושישה נכדים.

 

צילום: באדיבות המשפחה
צילום: באדיבות המשפחה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים