חופשה לא נעימה
בריכות סגורות או מלוכלכות, כיורים סתומים, מגבות ומצעים מלוכלכים, מטבחים לא מאובזרים, טלוויזיות שלא פועלות, ועוד ועוד: הנופשים הישראלים שהתנפלו הקיץ על החופשות בארץ מצאו בתי מלון וצימרים שמצד אחד הקפיצו מחירים לשמיים, ומצד שני לא תמיד היו מוכנים, במקרה הטוב, או זילזלו, במקרה הרע, בשירות ללקוח • "המלונות ספגו הפסדים גבוהים ומנסים לפצות עליהם, ומצד שני חלקם לא הספיקו לשפץ ולחדש בגלל הסגרים" • איריס ליפשיץ–קליגר
לפני חודשיים הזמינו שובל ואיתי זוהר־הנדרי חופשת ירח דבש במלון 'רויאל שנגרילה' באילת. "איתי בדיוק פתח עסק חדש, חנות נוחות בחולון, והחלטנו שירח דבש בחו"ל זה לא אופציה כרגע", מספרת שובל. "גם כך חווינו טלטלות של דחיית מועד החתונה בגלל הסגרים וההגבלות. שילמנו 2,400 שקל על שני לילות עם ארוחת בוקר. כשהגענו למלון היינו המומים לגלות על בריכה אחת שלט 'הרחצה אסורה!' ובבריכה השנייה לא היה מציל ולא היה אפשר לשחות. זה היה הזוי. מה יש לזוג צעיר לעשות באילת בלי בריכה? לא נאמר לנו מראש, ואפילו לא כשהגענו לצ'ק־אין, פשוט גילינו את זה לבד. במלון שלחו אותנו לבריכה של מלון אורכידאה הצמוד. אבל זה לא מה שהזמנו. בחרנו מראש, כמי שהתחסנו נגד קורונה, לבלות במלון למבוגרים בלי משפחות עם ילדים, אז למה שנלך לבריכה בשטח ציבורי של מלון אחר. הם המשיכו לשווק את המלון מבלי להודיע לנו מראש שהבריכה לא עובדת. איזו חוצפה. גם ארוחת הבוקר הייתה רחוקה מלהיות מלהיבה יחסית למחיר. כל זה גרם לנו עוגמת נפש והוצאות – כי רק לצאת כל פעם מהמתחם של המלון, שממוקם רחוק ממרכז העיר, זה מוניות בלי סוף. הלך לנו הכיף של ירח הדבש. אחרי שהתלוננו במועצה לצרכנות, הציעו לנו במלון לחזור לחופשה נוספת בהנחה של 30%. אבל אנחנו כבר לא רוצים לחזור לשם".
על הסיפור הזה אמרו לנו בתגובה ממלון רויאל שנגרילה: "פניית האורחים נבדקה לעומק. הבריכה נסגרה לסירוגין עקב תקלה טכנית. מאחר שלא יכולנו לאפשר לאורחים להתרחץ בה, הצענו פיצוי של 30% מעלות האירוח לחופשה עתידית. בכל זמן נתון בעת שזוג האורחים שהה במלון עמדה לרשותם בריכה נקייה ומפנקת במלון אורכידאה הצמוד, מטרים ספורים מחדרי מלון רויאל שנגרילה".
לא מדובר בתלונה בודדת של אורחים שהגיעו לחופשה בחודשים האחרונים והתאכזבו מאוד. בתקופה האחרונה מגיעות אל המועצה לצרכנות תלונות דומות רבות על צימרים ובתי מלון בארץ. במועצה אומרים כי בשנת 2021 התלונות על תיירות פנים הן הנפוצות ביותר אחרי תלונות על חברות תקשורת, וכי מדובר בעלייה של עשרות אחוזים לעומת התקופה שלפני הקורונה. בגלל המצב הפכו הישראלים בקיץ הזה לקהל שבוי של בתי המלון והצימרים. הנסיעה לחו"ל הפכה עניין מסובך עד בלתי אפשרי בגלל הקורונה, הילדים בחופש ומשוועים לבילוי אחרי שנה מתסכלת, והקיץ חם להחריד. התוצאה היא ביקוש עצום לחופשות בארץ, מה שמאפשר למלונות ולצימרים להטיס את המחירים למעלה. ומצד שני, השילוב של ביקוש ועומס רב עם מחסור בעובדים שיצאו לחל"ת ולא חזרו, ואולי גם הידיעה שיש כאן קהל שאין לו הרבה אפשרויות – מאפשרת לחלק מהם לעגל פינות במקרה הטוב, או להזניח מאוד את השירות במקרה הגרוע. וכך, הפער בין המחיר, כמו במלונות הבוטיק באירופה, ובין התמורה בלא מעט מקומות, זעקה לשמיים. למועצה לצרכנות וגם אלינו הגיעו תלונות רבות על נופשים ששילמו יותר מ-1,000 שקלים ללילה ופגשו בריכות סגורות או מלוכלכות, כיורים סתומים, מגבות ומצעים מלוכלכים, מטבחים לא מאובזרים, ועוד ועוד. גם כמות הפוסטים של לקוחות לא מרוצים שמצאנו במהלך כתיבת כתבה זו בפייסבוק ובטוויטר עצומה.
אנחנו מביאים כאן חלק מהתלונות הרבות אולם חשוב לומר שלא מדובר בכל הצימרים או המלונות ובסך הכל הרמה של המקומות בארץ עלתה בשנים האחרונות. מה שכן זועק לשמיים הרבה פעמים הוא חוסר ההלימה בין המחיר הגבוה, עקב הביקוש הגדול לחופשת קיץ בישראל, והתמורה בחלק מהמקומות, שלא תאמה את המחיר ואת הציפיות.
הכיור סתום במשך יומיים
ש', חייל בודד בשירות סדיר, עבר חוויה לא נעימה במלון באילת. בחודש יוני האחרון הוא הזמין עבורו ועבור החברה שלו נופש בסוף שבוע במלון 'סאן סנטר' בעיר. אחרי נסיעה ארוכה באוטובוס הם הגיע ונכנסו לחדר יחד עם מארח מטעם המלון, ומיד ראו "שהרצפה מטונפת, הסדין מלוכלך והמגבות מסריחות". ש': "התקשרתי למנהלת המלון והיא הציעה שיחליפו לנו מצעים, אבל אנחנו כבר לא רצינו להישאר שם, הייתה לנו הרגשה לא טובה. ביקשתי לבטל את העסקה ולעבור למלון אחר. בינתיים נכנסה שבת והיינו צריכים למצוא מקום לישון בו מעכשיו לעכשיו".
תחילה סירבו במלון להחזיר ל־ש' את המקדמה ששילם, והציעו לו זיכוי לחופשה נוספת. בסופו של דבר במלון התרצו. אסנת טובול, בעלי סאן סנטר אילת, מסרה: "אחרי שבחנו את פרטי המקרה, ועוד כשהבנתי כי מדובר בחייל בודד, ברור שלא הייתה כאן שאלה והחזרנו לו את כל כספו מיד בהעברה בנקאית. מעולם לא קרה אצלנו מקרה כזה".
ביוני האחרון החליטו מריו (74) ומטי (69) חיימוביץ מראש־העין לחגוג ארבעה עשורים לנישואיהם עם כל בני המשפחה (10 מבוגרים ו־8 ילדים) ב-"ווילה דובדבן" בטבריה. הם שילמו 10,000 שקל לשני לילות. כלתם מורן (34) מספרת: "חמי וחמותי רצו לשמח את כל המשפחה, בפרט אחרי תקופת הקורונה, אבל לא הפסקנו להתאכזב מהשירות ומהתחזוקה של המקום. ברשימת השירות שמספקים בווילה נרשם שיש בריכה מחוממת, ג'קוזי, מיקרוגל, אינטרנט, טלוויזיה בכבלים, מנגל פחמים, ועוד. בפועל, הבריכה לא הייתה מחוממת ולא ניתן היה לשחות בה כי המים היו מאוד קרים לקטנים ולמבוגרים. הג'קוזי עבד יום אחד ואז התקלקל. המנגל לא היה תקין ומפורק. נאלצנו להשתמש במנגל חד־פעמי שהבאנו מהבית. מיקרוגל לא היה. האינטרנט לא ממש עבד, וגם הכבלים לא. יש לנו תיעוד של יותר מ־40 שיחות לבעל הווילה כדי שישלח טכנאים לתקן. אף אחד לא הגיע. לא תיקנו אפילו דבר אחד. איזו חוויה מפוקפקת. שלא לדבר על זה שבאחד הימים גיסתי נשארה עם הילד הקטן לנוח ופתאום הכניסו לווילה אורחים פוטנציאליים שרצו לראות איך הווילה נראית, בלי לתאם מולנו.
"דיברנו עם הבעלים וביקשנו לקבל החזר של 3,000 שקל מתוך ה־10,000 ששילמנו, הם סירבו והציעו הנחה של 30% בחופשה הבאה. אבל אנחנו לא מעוניינים. במועצה לצרכנות המליצו לנו ללכת לתביעות קטנות, ואנחנו בהחלט שוקלים. אבל להרבה נופשים מתוסכלים כמונו אין כוח להתעסק עם תביעות".
בהנהלת אחוזת כינורות מסרו בתגובה: "לאחר שבחנו את פרטי המקרה מצאנו כי תלונות הלקוח לא מבוססות וכי מבחינת המקום הכל סופק להם על פי מה שהיה מצוין מראש בהזמנה, כולל טמפרטורה של 29 מעלות בבריכה, כי זה הכי גבוה שאפשר מבחינת דרישות משרד הבריאות בתקן חימום בריכות שחייה".
לימור דנון מבית חנן תיכננה לחגוג את יום הולדתה יחד עם בתה בחופשה במלון 'אלמא' בזכרון־יעקב. בסופו של דבר זו לא הייתה חגיגה כל כך מוצלחת. בחודש מאי האחרון היא הזמינה סוויטה מפנקת במלון, עליה שילמה 3,819 שקל לשני לילות. "הגענו ואז התחילה שרשרת בעיות", היא מספרת. "מיד כשנכנסנו לחדר ראינו שהכיור במקלחת לא נקי, קצת סתום, ומפלס המים ירד לאט. בהתחלה התעלמנו. כשגילינו שהמצב אקוטי התקשרנו ודיווחנו. לא באו לתקן. גם הזמנו מגבות ובקבוק קולה, אבל קיבלנו רק מגבות. התקשרנו שוב ושוב ולא הייתה תשובה, הלכנו לישון צמאות. למחרת בבוקר לא יכולנו לצחצח שיניים בכיור. התקשרנו שוב. כשחזרנו מארוחת הבוקר הגיע לחדר איש תחזוקה. ישבנו בחדר וחיכינו. לקח לו שעה וחצי לתקן, ואיש תחזוקה נוסף הגיע לתגבור. ב־12:30 הצלחנו סוף־סוף להיכנס לשירותים וללבוש בגדי ים. כשהתקשרנו וביקשנו לדבר עם המנהלת, היא התווכחה איתנו ואמרה שאני עושה עניין מ'קולה ב־15 שקל ותיקון של כמה רגעים', כדבריה. הכיור נסתם שוב מיד. איש צוות הגיע ואמר שזה לא יכול להיות (אולי הוא רמז שאנחנו סתמנו אותו?). חצי שעה לפני שהיינו אמורות לעשות צ'ק־אאוט הכיור היה עדיין סתום ומלא. ביקשנו שיאפשרו לנו לעשות צ'ק־אאוט מאוחר יותר ולבלות עוד קצת במלון כפיצוי, אבל סירבו. בסוף הסכימו שנצא ב־13:30".
ממלון אלמא נמסר בתגובה: "המלון מצר על המקרה, בו התגלתה תקלה בכיור, אותה ניסינו לתקן. על אף התקלה בחרו האורחות להשלים את שהותן במלון. בנוסף, הנהלת בית המלון בחרה להזמין אותן לחוויה מתקנת הכוללת לילה בחינם למימוש במועד לבחירתן, אך הן בחרו שלא לקבל את הצעתנו".
דנון טוענת כי לא היו דברים מעולם ולא הוצע לה לילה חינם.
לא נקי, אין מים חמים
באפריל, אחרי הסגר השלישי, החליטה משפחת מדיוני מכרכור לבלות ביחד בצימר Gilboa Mountain View במושב נורית שבגלבוע. דנית מדיוני, שהייתה בין הנופשים יחד עם בעלה עודד וילדיהם, מספרת: "היה לנו ממש קושי למצוא אחרי הסגר צימר פנוי, ובסוף הצלחנו להזמין את הווילה. שילמנו 10,000 שקל עבור שני לילות ל־13 איש. כל כך התרגשנו לצאת סוף־סוף לחופשה עם המשפחה המורחבת. אבל כשהגענו הזדעזענו. הגענו עם חמישה ילדים ומצאנו שהבריכה מטונפת, לא הרשינו לילדים להיכנס למים. בערב הראשון לא היו מים חמים להתקלח והילדים הלכו לישון מלוכלכים. למחרת הגיעו להתקין דוד חדש כי הבינו שהדוד מקולקל. הכיורים והמקלחות היו סתומים וכל הזמן המים עלו על גדותיהם. האמבטיה והג'קוזי לא היו נקיים. במקרר רק צד אחד קירר, והצד השני היה מקולקל. אמרו לנו, 'אבל יש לכם צד אחד עובד, מה הבעיה?'. מאחר שזו הייתה חופשת פסח באנו עם אוכל כשר, ואת חלקו נאלצנו לזרוק לפח כי הוא התקלקל בצד הלא תקין של המקרר. הבית היה מלוכלך מאוד, מהרצפה ועד החלונות. כשביקשנו לנקות שלחו מישהי שלא ממש ניקתה. הציוד במטבח היה בלוי, והוא לא היה מאובזר כמובטח, ללא מגבות מטבח, סבונים וכו'. המגבות והמצעים לא היו נקיים. הרגשנו פשוט מרומים, ואנחנו מתכוונים להגיש תביעה".
בעלי הווילה במושב נורית: "אנחנו לא מגיבים על גבי העיתון. מה שיש לנו לומר נעשה זאת במסגרת בית משפט".
בין המשפחות הרבות שבילו בקיץ האחרון בצפון היו גם 2 משפחות (השם שמור במערכת), שהזמינו חופשה במתחם הצימרים "אצולה בגולן", של רשת מתחמי הצימרים ווילות האירוח 'כינורות', ביישוב חד־נס. "שילמנו 12,160 שקל על שלושה צימרים לארבעה לילות, 1,013 שקל לחדר ללילה", הם מספרים. "למרות שהגענו בזמן (15:00) החדרים לא היו מוכנים. לקח עוד חצי שעה עד שיכולנו להיכנס, וגם אז חלק מהחדרים לא היו מוכנים על פי הסיכום ונאלצנו לבקש שיגיעו שוב כדי לסדר את המיטות לילדים. בפרסומים רואים בריכה גדולה ויפה, וזו אחת הסיבות שהגענו למקום. אבל בפועל אי אפשר היה להיכנס אליה. כבר כשהתקרבנו הרגשנו ריח כלור חזק. כשפנינו לאיש התחזוקה הוא אמר שישלח מישהו לבדוק, אבל זה לא קרה. אחרי מספר טלפונים הוא עידכן שזה בסדר ואפשר להיכנס למים. נכנסנו והרגשנו צריבות חזקות בעיניים ובגוף, מה שגרם לילדים לוותר על הבריכה. הכל הרגיש מלוכלך. המנגל בחצר היה שבור ומטונף, הסדינים היו מהוהים עם כדורי כותנה שהעידו שעברו המון כביסות. המזרנים ישנים והרוסים. הקפיצים קרועים ולא מחזיקים את הגוף, וגרמו למבוגרים שבינינו כאבי גב. על הקירות היו כתמי רטיבות. בפרסום מודגש שיש מטבח עם כלי בישול וכלי אוכל, אבל היו מעט מאוד כלים ובמצב מזעזע, מלוכלך ומלא שמן. כל כוס הייתה מסוג אחר, כמו שאריות מאיזה גראז'־סייל, עם חוסר הקפדה על הפרטים הקטנים. אין דברים בסיסיים לבישול כמו מלח או שמן. בחצר המשותפת יש ג'קוזי שנראה לא נקי. הווילון בפינת הג'קוזי ישן, מלוכלך ועם סימני עובש, והקיר מלוכלך עם כתמי סיד שאף אחד לא חשב שיש צורך לצבוע. אמור היה להיות WiFi, אבל במהלך כל סוף השבוע לא הצלחנו להתחבר לאינטרנט, והמתבגרים שלנו השתגעו. בתמונות ראינו שיש כמו פטיו חלומי בפרובנס. במציאות היו רהיטי גן שראו ימים טובים יותר".
לנה וייסר, בעלי רשת 'כינורות', מסרה בתגובה: "אנחנו עדיין לומדים ובוחנים את התלונה ונהיה בקשר ישירות מול האורח". וגם בתל־אביב מתלוננים על אכזבות. נועה אלקריב מראשון־לציון ובן זוגה תומר, שניהם סטודנטים, הזמינו דרך אתר Airbnb ארבעה לילות במלון הדירות Silicate ברחוב בן־יהודה. היא מספרת: "אנחנו חיילים משוחררים וביחד שנתיים, ורצינו לחגוג את זה. כשהגענו עשינו צ'ק־אין עצמאי כי אין קבלה במלון, ועלינו לחדר. החדר לא תאם בכלל את מה שראינו באתר. הוא היה קטן מאוד, ובנוסף הובטח מטבחון שלא היה. התקשרנו לאיש הקשר שקיבלנו דרך אתר Airbnb וביקשנו לקבל חדר אחר שתואם למה שראינו באתר, אבל המלון היה בתפוסה מלאה ולא הייתה אפשרות, אז עזבנו את החדר וביקשנו לבטל את ההזמנה. הנציגה במקום לא ידעה לתת לנו תשובות מה לעשות, וביקשנו לקרוא למנהל. המנהל הגיע לאחר כשעה וחצי שבה המתנו ברחוב, ואמר שאין בעיה, יזכו אותנו והכל יסודר. בפועל, הם היו מוכנים להחזיר לנו רק 700 שקל מתוך ה־1,700 ששילמנו. החדר אויש מחדש בעודנו שם ובמועצה לצרכנות המליצו לנו לתבוע בתביעות קטנות, אבל אין לי כוח נפשי להתעסק מול בתי משפט".
מהמלון נמסר בתגובה: "על אף שהזמינה חדר ללא מטבחון וללא מרפסת ושודרגה בחינם לחדר עם מרפסת, בחרה האורחת לעזוב את המלון כי ציפתה לחדר גדול יותר הכולל גם מטבחון. לפנים משורת הדין ולמרות שההזמנה בוצעה ללא אפשרות החזר, בוצע החזר של מעל 50% מהסכום שהתקבל מהאתר".
למועצה לצרכנות הגיעה תלונה גם מלקוחות שהזמינו חדר במלון 'אוליב דריוס' בחוף גולן בכנרת, דרך אתר hotels.co.il. בתלונה כותב חיים: "בתמונות הופיעה בריכה יפה, מקום מטופח, מאובזר ונקי, אולם כשהגענו לאחר שעות של נסיעה חשכו עינינו. אין שום בריכה (השומר אמר לנו שכולם באים ומתאכזבים), המקום לא מטופח כלל וכלל, אין חומרי ניקוי (שמפו, סבון גוף, סבון כלים). המטבח שבור, ולא צריך לציין את עוגמת הנפש של הילד".
מהנהלת רשת מלונות 'אוליב' נמסר: "הרשת מתייחסת בכובד ראש ובחומרה רבה לכל תלונה ובמקרים רבים מציעה פיצוי. במקרה הספציפי התלונה נבדקת בהנהלת הרשת. החופשה הוזמנה דרך אתר סוכן חיצוני, שאינו קשור לרשת, ובו מידע לא מעודכן על המלון (כולל מידע על הלונה גל, שידוע לכל שנסגר לפני למעלה משנה). מידע מעודכן אפשר למצוא באתר רשת מלונות אוליב. לאחר הבאת הנושא לידיעת הנהלת הרשת פנינו לאתר בבקשה להסיר את המידע הלא רלוונטי".
מפצים על השנה הקודמת
"ענף המלונאות בישראל עובר מהפכה בעקבות הקורונה", אומר יהודה זפרני, מומחה תיירות וראש תחום תיירות במועדון הלקוחות הוט. "אנחנו עדים להקפצה מאוד רצינית של המחירים, בעשרות אחוזים. מצד שני, אנחנו מקבלים פחות ממה שקיבלנו בעבר, מה שגורם לרבים מהלקוחות להביע חוסר שביעות רצון. כמו בכלכלה, גם כאן אנחנו עדים לפעולתם של כוחות ההיצע והביקוש. בעקבות הקורונה בתי המלון לא מוכנים. הם ספגו הפסדים גבוהים והשנה הם מנסים לפצות על השנה הקודמת. רבים מהם תיכננו לשפץ ולחדש את המלונות, ולא הצליחו לעשות זאת בגלל הסגרים. צריך לקוות שבשנת 2022 ייפתחו בתי מלון נוספים, התחרות תגדל והמחירים יתאזנו, ובמקביל תינתן תמורה הולמת יותר למחיר לאחר שבתי המלון יחזירו לעצמם את הכספים שהפסידו ב־2020".
אילנה אלוני, מנכ"לית אתר התיירות 'צימר לנד': "קראתי לבעלי צימרים לוודא כי הפרסום שלהם תואם למוצר, ולעשות שימוש רק בתמונות שמשקפות את המציאות. אני גם מעודדת בעלי צימרים שאם קיימת אפשרות לעשות שיחת וידיאו עם הלקוחות לפני ההזמנה ולהציג להם בלייב את הצימר ומתחם האירוח, כדאי. אם ללקוח יש תלונה נגד תחזוקה לקויה או שירותיות בעייתית, נשמח אם יפנה אלינו כדי שנבדוק ונדאג לטפל מול הבעלים".
ולמען ההגינות, יש גם צד שני למטבע. "הישראלי שבא לבלות בצימר הוא לא טלית שכולה תכלת", אומר יגאל גל, בעלי אתר 'החופשה הגלילית", "יש ויש. לנו יש 270 צימרים ובלאי גדול מאוד. 65 אלף שקל עולה להחזיר צימרים לרמה של 'בלי תלונות'. יש לקוחות שבועטים עם הנעליים בקירות הלבנים, משאירים כתמים של סוליות, לקוחות שמנגבים את סוליות הנעליים שלהם במגבות הנקיות שבחדר. הלקוח לא תמיד צודק".
טיפים: תעדו כל בקשה וכל הבטחה
במועצה הישראלית לצרכנות מתקבלות תלונות רבות נגד צימרים ובתי מלון על אי־התאמה בין ההבטחות והתמונות בפרסומים לבין המציאות שהמתארחים פגשו בשטח, וכן לגבי סירוב של צימרים ומלונות לבטל את העסקה או לפצות את הצרכן. משרד התיירות אינו מפקח על תחום הצימרים, ואין "תווי איכות" או דירוג רשמי של צימרים. החוק מצידו מחייב כל ספק של מוצר או שירות להימנע מתיאור מטעה, אחרת ניתן לתבוע ביטול של העסקה, ואם הדבר לא אפשרי – לתבוע פיצויים בגין הנזק הכספי ועוגמת הנפש. אי־גילוי נאות או הטעיה בעניין מהותי של העסקה, למשל גודל החדר, מקנה לאורח זכות לבטל את העסקה ולדרוש החזר כספי מלא או ו/או פיצוי, לפי בחירתו.
במועצה ממליצים:
• לפני שמזמינים צימר או בית מלון, כדאי לברר מה בדיוק כלול במחיר, האם ניתן לבטל את ההזמנה, עד מתי, והאם הביטול כרוך בתשלום כלשהו.
• אל תסתמכו רק על התמונות באינטרנט: חשוב מאוד לקבל המלצות מחברים שהתארחו בצימר. דרך אחרת לקבל מידע היא לגלוש באתרי תלונות, פורומים ובלוגים.
• שימרו את המצגים והתמונות המתפרסמים באתר לגבי הצימר. אם הגעתם והתאכזבתם, תעדו כל פרט שמעיד על הטעיה או אי־התאמה בין מה שהובטח למה שהתקבל בפועל. למקרה שתחליטו לתבוע.
• תעדו כל בקשה מיוחדת שלכם בעת ההזמנה, או כל הבטחה של בעלי הצימר מעבר למוצג באתר האינטרנט (בריכת שחייה, גינה מטופחת, אבזור, מיטת תינוק, מספר נופשים).
• נאלצתם לבטל ונגרמו לכם הוצאות כספיות נוספות? חשוב לשמור את כל הקבלות (קבלה על תשלום לצימר, קבלות על הוצאות לינה חלופית, נסיעות, הוצאות אוכל וכו', וכמו כן הקלטות שיחה עם סוכן המכירות, עובדי הקבלה וכו').
• החלטתם לתבוע? חשוב מאוד לשלוח מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים בזמן אמת, ולתאר את הפער בין האופן שבו תואר החדר והשירותים למה שהתקבל בפועל. חשוב לפרט את כל ההוכחות שבידיכם.

