שתף קטע נבחר

בילוי: חי בר יטבתה

• בדרך לחופשה הבאה שלכם באילת כדאי לעצור בחי־בר יוטבתה. זוהי שמורת טבע מיוחדת המשתרעת על מלחת יטבתה (משני עברי כביש הערבה), בין צוקי שיירות במערב לגבול ירדן במזרח, ושטחה כ־32 אלף דונם.

 

אזור המלחה עשיר יחסית בצמחייה ולכן מאפשר קיום של מגוון בעלי חיים וזו הסיבה שהאזור נבחר להשבת חיות הבר הגדולות שנכחדו מנופי ארצנו. בנוסף מקורו של השם "יטבתה" נלקח מספר דברים פרק י', שבו נאמר שיטבתה היא תחנה מתחנות בני ישראל במדבר – "יטבתה, ארץ נחלי מים".

 

את הטיול בשמורה, הנמצאת בחבל אילות, כ־35 ק"מ מצפון לאילת ומול קיבוץ סמר, עושים ברכב, וחשוב לזכור שאין לרדת ממנו במהלך הטיול.

 

למבקרים בשמורה אסור להאכיל את החיות, אבל צוות החי בר מקפיד להאכיל אותן בכל בוקר, אז אם אתם סקרנים לראות מה חיות הבר אוכלות וכיצד – אתם מוזמנים להצטרף אלינו לסיבוב ההאכלה. בזמן האכלה חיות הבר מגיעות מכל רחבי הספארי ואפשר לראותן אוכלות ממש מקרוב. עם קצת מזל וסבלנות תוכלו לראות בשמורה ראמים לבנים, יענים, צבאי נגב, פראים, דישונים, ערודים וראמי סהרה. ההאכלה נמשכת כחצי שעה והצפייה מיועדת לכל המשפחה. ניתן לשלב אותה בסיור עצמאי במקום ובצפייה בסרט על החי בר. הסרט מוקרן במבואת הכניסה.

 

• חי בר יוטבתה, בכל יום במהלך חודש ספטמבר ב־9:00. יש להזמין מקומות מראש באתר. ללא תשלום נוסף על דמי הכניסה לאתר, חינם למנויי מטמון. / תהל בלומנפלד

 

 

פורסם לראשונה 09.09.21, 17:57

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים