מסעדה: הפתעות על הגריל
מסעדת "האחים" שלטה ביד רמה בדרום רחוב אבן גבירול בתל־אביב. הכל היה בה טוב, פרט לעובדה שהיה קצת קצת קשה להשיג בה מקום בהתראה קצרה. והנה, בימים אלה עברה המסעדה למתחם רחב הידיים של בית ציוני אמריקה. באותו רחוב, רק עם יותר ספייס.
המקום, שעל עיצובו הופקדה האדריכלית רינה דוקטור, עוצב תוך שמירה על כבוד המבנה המקורי, ממרכזי התרבות החשובים שפעלו בעיר. דוקטור יצרה מקום אוורירי ונקי המחולק לחללים – חלקם בחצר גדולה וחלקם בחלל פנימי.
אבל לא רק חידושי עיצוב יש במסעדה המתחדשת. התפריט נותר נאמן לדנ"א של המקום, שעיקרו פתיחת שולחן בסגנון ישראלי עם מנות לחלוקה, אלכוהול במחיר נגיש ושפע של מנות על גריל פחמים, כולל ירקות. אחת ממנות החלוקה הבולטות היא מדפונה ("קבור" בערבית) על בסיס עוף, בקר וטלה (139־189 שקל). ב"האחים" עושים שימוש בחום הנמוך של גריל הפחמים כדי לדמות תהליך של בישול מתחת לאדמה לטובת צלייה איטית של נתחים עד שהם נופלים מן העצם. לגזרת ה"סלטים ועניינים" התווספו מנות ככבד מרוקאי עם תבלינים, פלפל חריף וכוסברה על חלה קלויה (42 שקל), חטיפי אסאדו על גריל פחמים (82 שקל). אגף הדגים התחדש במנות כמו קבב דג ים על מג'דרה, עשבים, עגבניות ויוגורט (72 שקל); ומסאחן דג עם בצל מקורמל, שקדים, צנוברים ויוגורט על פיתה שרופה (74 שקל).
צמחונים ואף טבעונים יחגגו כאן עם שלל מנות של ירקות על האש, ובהן כרובית עם טחינה, סומאק, עשבים, שום ולימון כבוש (43 שקל); מלפוף – כרוב ערבי בבישול ארוך עם שמן זית, יין לבן, עשבים, עגבניות שרי, זעתר וגבינת המאירי (47 שקל); קולרבי עם שמן זית, פרג, נבטי טימין, פלפל חריף וגבינת המאירי; ולסיכום סינייה של ירקות צלויים עם צנוברים וטחינה (59 שקל). / תהל בלומנפלד
האחים, אבן גבירול 26 תל־אביב, ראשון־שבת מ־12:00 ועד אחרון הלקוחות. טלפון: 03-6917171.