ביקורת על הנשיא הרצוג: "העניק חנינה לאחות של מקורבו"

עו"ד גילה נפתלין, אחותו של רב הכותל שמואל רבינוביץ, ריצתה מאסר בגין גניבה וזיוף • הנשיא יצחק הרצוג, המקורב לרב, קיצר את עונשה בשלושה שבועות ובזכות זה נוכה שליש ממאסרה • מטעמו של הרצוג נמסר: "הוא פעל לפי המלצות משרד המשפטים והיועצת המשפטית של בית הנשיא שקבעה שאין ניגוד עניינים"

נשיא המדינה יצחק הרצוג חתם על קיצור עונשה ב־3 שבועות של עו”ד גילה נפתלין שנידונה לשנתיים מאסר בגין עבירות של זיוף וגניבה, וזאת חרף קרבתו של הנשיא לאחיה של נפתלין — רב הכותל שמואל רבינוביץ. בעקבות קיצור העונש התייצבה נפתלין בפני ועדת השחרורים שקיצרה את עונשה בשליש, בניגוד לעמדת המדינה.

 

הידיעה על החנינה שהעניק הנשיא עוררה אתמול סערה ברחבי הרשת, וביקורת נשמעה סביב בחירתו של הנשיא הרצוג לעסוק בנושא אף שמדובר באחות של מקורבו זה שנים. בסביבת הרצוג דחו את הביקורת ואמרו שמדובר בסערה בכוס מים, וכי בסך הכל קיצר את עונשה ב־3 שבועות בגלל נושא דחוף שאם היה ידוע לציבור היה מעמיד את הביקורת באור אחר.

 

נפתלין שוחררה לביתה בערב יום הכיפורים אחרי 11 חודשי מאסר, והיא מוגדרת כאסירה ברשיון. היא נידונה לשנתיים מאסר בגין זיוף וגניבה והושעתה על ידי לשכת עורכי הדין לשבע שנים. היא גנבה מאות אלפי דולרים מחשבונות נאמנות שניהלה עבור לקוחותיה וזייפה צוואה של לקוחה שנפטרה על מנת לזכות בדירות ובנכסים שהיו בבעלותה, תוך נישול בנותיה. פרקליטתה, עו”ד רותם טובול, ביקשה להעניק לה חנינה בשל סיבות משפחתיות חריגות שלא ניתן לפרט. הבקשה הוגשה תחילה לשר המשפטים כמקובל, ואולם השר סער נמנע מלטפל בה משום שרבינוביץ חיתן אותו. הסמכות הועברה לשרת החינוך יפעת שאשא ביטון, וזו אישרה את הבקשה והעבירה אותה לנשיא הרצוג — שקיצר את העונש.

 

הודות לקיצור התאפשר לוועדת השחרורים לדון בבקשה שהגישה נפתלין לנכות שליש מעונשה. הפרקליטות התנגדה לשחרור המוקדם בנימוק שהיא לא סיימה את תוכנית השיקום, ולא שוכנעה מהטענה שלפיה השיקום התעכב בגלל הקורונה. ועדת השחרורים בחנה את טענות הצדדים וניכתה שליש מעונשה. הפרקליטות בחרה שלא לערער, ונפתלין שוחררה בערב כיפור.

 

נפתלין, בבית המשפט | צילום: יריב כץ
נפתלין, בבית המשפט | צילום: יריב כץ

 

 

מבית הנשיא נמסר: “הנשיא פעל על פי המלצת מחלקת החנינות של משרד המשפטים ועל פי הנחיית היועצת המשפטית של בית הנשיא שקבעה כי למרות קרבתו לרבינוביץ אין מניעה שהוא יעסוק בבקשה שכן אין מדובר בניגוד עניינים. כמו כן הייתה הסכמה של הפרקליטות להקלה, הניתנת במקרים חריגים בלבד. הנשיא לא מכיר את הנדונה, ולא הייתה פנייה כלשהי מהרב רבינוביץ. התקבלו חוות דעת על ידי גורמי טיפול בגין נסיבות ייחודיות וקשות שאירעו לאחר מתן גזר הדין, ולא ניתן לפרטן מפני צנעת הפרט”.

 

ממשרד המשפטים נמסר: “מחלקת החנינות במשרד המשפטים סברה שלאור נסיבות חריגות ביותר שהוצגו בפניה, שלא ניתן לפרטן בשל צנעת הפרט, ושנבחנו לעומק על ידי המחלקה, יהיה מקום לקצר את העונש. מחלקת חנינות היא יחידה עצמאית במשרד המשפטים, ועמדת הפרקליטות שמובאת בפני מחלקת החנינות היא רק שיקול אחד מיני רבים בהמלצתה בפני נשיא המדינה”.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים