התחרות על הקפואים מתחממת
שטראוס נכנסת לשוק המזון הקפוא עם סדרת דלישס, הכוללת מוצרים מקומיים ומיובאים • האם הם עונים על הציפיות? האם זמני ההכנה המובטחים אכן מתאימים להבטחות? • בדקנו
קראת כניסת שטראוס לשוק המזונות הקפואים המוכנים עם סדרת דלישס, קיימנו מבחן טעימה בקרב שמונה טועמים מבוגרים וילדים. בשלב ראשון משווקת החברה ארבעה מוצרים מיובאים מאיטליה וארבעה מוצרים המיוצרים בישראל. בסך הכל תמנה הסדרה 22 מוצרים כמו קנלוני ריקוטה, תבשיל בורגול וחומוס עם גזר, סלרי ובצל וארוחות איטלקיות מוכנות. לדברי נעמה שלו, מנהלת חדשנות ביחידת הקפואים של שטראוס, שוק הארוחות המוכנות בישראל תופס רק 2% משוק הקפואים לעומת 35% בעולם ובשטראוס מקווים כי הסדרה החדשה תסייע לשנות את המצב.
קיבלנו להתנסות שישה מהמוצרים החדשים לחימום בתנור או במיקרוגל. האחרונים דייקו והתאימו לזמני ההכנה המובטחים. במוצרי הבצק, שלושה מבין הארבעה שבדקנו דרשו זמני הכנה ממושכים יותר. שניים מהמוצרים, מעולם המאפה, בולטים בחדשנותם: קונוס פיצה וברקטה פיצה. המחירים ל־100 גרם לא זולים, אבל בשטראוס טוענים שיש להשוות מול הטייק־אוויי היקר יותר.
ציון 8.5 | אורז קארי צהוב עם ירקות ברוטב קארי צהוב וקרם קוקוס 350 גרם
מחיר: 24.90־29.90 שקל.
יצרן: אוכל ביתי ניר עציון.
מה קיבלנו? ירקות, אורז וטופו. האורז לבן כמו בבישול ביתי, אפשר לערבב או לאכול בנפרד. כמות הירקות והטופו מרשימה. פיסות הפלפלים האדומים והכתומים מורגשות ונראות כאילו נחתכו בבית. האריזה אישית למי שמתייחס למנה כאל ארוחה מלאה, כמו טבעונים. בשימוש כתוספת יכולים שניים לחלוק בכמות.
ההכנה: קל, נוח, תואם את ההבטחה על האריזה. להוציא את האריזה הפנימית, לחורר במזלג את רדיד הכיסוי של המגשית, לחמם במיקרו שש דקות ולהסיר את רדיד הכיסוי. המנה הייתה מוכנה בזמן המוצהר.
הטעם: טעים מאוד לפי הטועמים, רובם אוהבי קארי. שניים ציינו שהשימוש בקרם הקוקוס מורגש ומשדרג מאכל בנאלי לכאורה. שניים קבלו שהוא מלוח מדי ואפשר היה להוריד את כמות המלח אף שעל המוצר אין סימון לנתרן גבוה.
השורה התחתונה: מזון מתועש, עתיר רכיבים, אבל יכול לשמש אופציה טעימה ומעניינת במקפיא לשעת חירום או כתחליף טייק־אוויי לעבודה. אם כי מומלץ להיזהר מהנתרן. אין תווית אדומה, אבל מחסל המנה יחסל גם 1,346 מ"ג נתרן. הכמות היומית המומלצת לבריאים — 2,300 מ"ג.
ציון 7.5 | נודלס טריאקי עם ירקות ונתחי סויה, 350 גרם
מחיר משוער: 24.90־29.90 שקל.
יצרן: אוכל ביתי ניר עציון.
מה קיבלנו? מנה מכובדת ומשביעה שהספיקה לשניים. מול הבטחת הירקות גילינו נגיעות של פיסות גזר. את הכרוב והבצל היה קשה לזהות בין הנודלס הדומיננטיים מאוד. גם פיסות הסויה הלכו לאיבוד. רק הפלפל האדום בלט.
ההכנה: נוח, קל, עומד בהבטחות ההכנה שעל האריזה.
הטעם: מתקתק כצפוי מנודלס עם טריאקי. הטועמים טענו שהיו יכולים לחסל בקלות מנה שלמה, אבל כששמעו כי המוצר לא נושא תווית אדומה בגלל הסוכר, המנה מכילה 7.5 כפיות סוכר, זה נשמע פחות אטרקטיבי. רובם לא התלוננו על המליחות שבמוצר הנושא תווית אדומה בגלל הנתרן ממנו יש כמות ניכרת, 1,812 מ"ג למנה, כמעט כמו המנה היומית. הילדים אהבו. דווקא חובבת אוכל אסיאתי קבלה שהמוצר מלוח מדי.
השורה התחתונה: מזון מתועש, עתיר נתרן וסוכר. הילדים יחסלו. תהיו מרוצים? לא בטוח.
ציון 8 | פיצה מרגריטה / זיתים, 400 גרם כ"א
מחיר: 22.90־25.90 שקל.
יצרן: סקרלינפיצה, איטליה.
מה קיבלנו? שתי פיצות קטנות יחסית שהספיקו לשישה משולשים קטנים במחיר גבוה יחסית. כמויות הנתרן גבוהות, אבל יש כמותן בשוק הקפואים ואפילו גבוהות יותר, כמות הסידן, שבזכותו נהנית הפיצה מדימוי של מאכל פחמימתי אפשרי לילדים ולמבוגרים, נאה יחסית למקובל בשוק. חבל שכמות הזיתים על פיצת מרגריטת הזיתים הייתה דלה. יקרות יחסית לקטגוריה.
ההכנה: המרגריטה עמדה בהוראות ההכנה המומלצות, עשר דקות בתנור. הגבינה הצהובה נמסה. המבוגרים והילדים אהבו את הבצק. המשולשים נחטפו לפני שהספקנו להסתובב. לעומת זאת, את גרסת הזיתים היה צריך לאפות מעבר לזמן המומלץ: אפילו אחרי 12 דקות היא לא הייתה מוכנה והמרכז נותר רך מעט. כמות רוטב העגבניות הייתה גדולה, עוד נקודת תורפה. לא כל הטועמים אהבו. שניים מהילדים לא גמרו את המשולשים, תופעה נדירה בפיצה חמה.
השורה התחתונה: המרגריטה יכולה להצטרף למקפיא. לגרסה עם הזיתים מומלץ מקצה שיפורים.
ציון 8.5 | ברקטה פיצה וקונוס פיצה. בכל אחת מהן שתי יחידות. הקונוס שוקל 140 גרם, הברקטה 150 גרם
מחיר: 22.90־25.90 שקל.
יצרן: סקרלינפיצה, איטליה.
מה קיבלנו? שני מאפים טעימים וממכרים לאוהבי בצק עם גבינה צהובה ורוטב עגבניות.
ההכנה: קלה באפייה בתנור, אבל ההוראות של 15 דקות בתנור היו המלצה. בפועל נזקקנו ל־20 דקות בקונוס, ובברקטה אפילו הוספנו שלוש דקות אפייה כי גם אחרי 20 דקות לא הפשירו כל ריבועי המוצרלה שממלאים את המאפה.
השורה התחתונה: עתירי שומן ונתרן אבל טעימים. אופציה מוצלחת לייצור כיבוד מהיר אבל ממש לא זול.

