ההתנקשות ווידוא ההריגה
סכסוך משפחתי ארוך שנים גבה אתמול את הקורבן ה־14 שלו • סלים חסארמה (44), אב לשלושה, הבחין שהוא תחת מעקב וניסה להימלט • המתנקשים ירו בו, פגעו, התקרבו לעברו, ריססו אותו מטווח אפס – ונמלטו
משפחות שלמות נהרסות בגלל הפשיעה והסכסוכים העקובים מדם בחברה הערבית. באחד מהם שילמו בחייהם 14 בני אדם. האחרון ברשימה הוא סלים חסארמה (44), אב לשלושה מהכפר בענה הסמוך לכרמיאל.
מחקירת המשטרה עולה כי סמוך לשעה שמונה בבוקר נסע חסארמה במכוניתו בכפר, הבחין ברכב שעוקב אחריו, הסיק כנראה כי חייו בסכנה, האיץ ואז בלם, ירד מהמכונית והמשיך להימלט בריצה.
נוסע שישב ליד הנהג ברכב שדלק אחריו ירה לעברו דרך החלון ופגע בו בעודו מנסה לתפוס מחסה במבנה סמוך. חסארמה נפגע, נפל ואז יצאו מהמכונית היורה והנהג, התקרבו אליו וירו בו מטווח אפס על מנת לוודא הריגה. לאחר מכן חזרו לרכבם ופתחו במנוסה. האירוע תועד במצלמת אבטחה, עד אמש לא דווח על מעצרים.
חוקרי הפרשה סבורים כי מדובר בנקמת דם וכי חסארמה, המוכר למשטרה, נרצח במסגרת סכסוך ארוך שנים בין משפחות. בין חלק מהמסוכסכים יש קרבת דם. עם רציחתו מגיע מספר הקורבנות בסכסוך הזה ל־14. מספר הנרצחים בחברה הערבית כולה, מתחילת ינואר, מסתכם ב־105.
בחברה הערבית התחננו בשנים האחרונות בפני הממשלה הקודמת להילחם בפשיעה המשתוללת, הגובה מדי שנה את חייהם של חפים מפשע רבים, אבל כמעט דבר לא נעשה. הממשלה החדשה נקטה עד כה מספר צעדים כדי לצמצם את התופעה, עד כה ללא הישגים משמעותיים.
במסגרת זו הוקמה יחידה חדשה וייעודית למאבק בפשיעה הערבית, ושלשום אישרה הממשלה תיקון חוק שיעניק למשטרה סמכות לבצע חיפוש בכל אתר חשוד מבחינתה, ללא צו של בית משפט.

