האסון של תימן

המלחמה בתימן מחריפה: הקרבות בין כוחות השלטון לתומכי איראן גובים קורבנות, והאזרחים סובלים ממשבר הומניטרי • את המחיר הנורא משלמים הילדים: "משפחות נעקרו מבתיהן ומשוטטות באזורים המדבריים, תינוקות מתים מרעב"

אחרי שכבר גבתה עשרות־אלפי הרוגים, המלחמה בתימן רק החריפה בשבועות האחרונים. במוקד הלחימה: קרבות עקובים מדם בין החות'ים שנתמכים על ידי איראן לבין כוחות השלטון שנתמכים על ידי סעודיה ואיחוד האמירויות על השליטה במחוז מא'ריב העשיר בנפט ובמשאבי טבע נוספים.

 

האיראנים, ששואפים לשלוט במחוז שבצפון תימן כדי להחזיק בידיהם עוד קלף מיקוח בינלאומי, תומכים בחות'ים באמצעות אספקה שוטפת של נשק מתקדם ותחמושת. מולם ניצבת הקואליציה הסעודית־אמירותית שנמצאת בעיצומו של מבצע הפצצות מהאוויר. לטענת הסעודים, רק בשבוע האחרון חיסלו מטוסי הקואליציה הערבית "יותר מ־1,000 לוחמים חות'ים במאריב. המורדים השיעים הפרו־איראניים טוענים מנגד שהם מתקרבים להשלמת כיבוש המחוז כולו.

 

בתווך נמצאים האזרחים, שארצם הפכה מזמן למקום שבו שורר המשבר ההומניטרי החמור ביותר בעולם. ומבין האזרחים, את המחיר הכבד ביותר משלמים הילדים. דוח מעורר פלצות שפירסם השבוע ארגון הילדים של האו"ם, יוניסף, חושף את ממדי הטרגדיה: יותר מעשרת אלפים ילדים נהרגו או נפצעו קשה מאז החלה הלחימה ב־2015, וילדים רבים מתו מרעב או ממחלות שלא טופלו.

 

דובר יוניסף, ג'יימס אלדר, ששב מביקור בתימן, הגדיר אותה אתמול "המקום הכי הלום־סבל וטרגדיות אנושיות בעולם הגדול". להערכתו, ארבעה מתוך חמישה ילדים בתימן זקוקים כיום לסיוע הומניטרי, בעוד של־8.5 מיליון ילדים מתוך 15 המיליון במדינה אין כלל גישה למי שתייה נקיים.

 

"גם אין חלב אם לתינוקות, והאמהות הרעבות אינן מסוגלות להזין את ילדיהן", הוסיף אלדר וסיפר: "כ־1.7 מיליון משפחות בתימן נעקרו ממקומות מגוריהן בגלל הקרבות ובני המשפחה משוטטים באזורים המדבריים עם ילדיהם הקטנים, כשבכל יום ילדים צונחים ומתים שם מרעב".

 

על פי הנתונים, הרופאים, האחיות, המורים בבתי הספר היסודיים והתיכוניים – כולם הלומי סבל מהטרגדיה של הילדים בתימן. הדוח מספר על הורים שלא הצליחו לרכוש עבור ילדיהם מוצרי מזון בסיסיים, וכאלה שלא הצליחו לממן טיפולים רפואיים. יוניסף הצליח לממן פתיחה מחדש של 4,000 מרכזי סיוע רפואי, ולהתקין ברזים שמעניקים מי שתייה ל־5 מיליון בני אדם. "אבל שיהיה ברור, זה לא מספיק", אמר דובר הארגון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים