יעד החיסול בנהריה: אחיינו של העבריין מיכאל מור

אבי מור ואליאור שרעבי נפצעו קשה מפיצוץ מטען במכונית שבה נסעו • אמם של השניים טוענת: "מתנכלים לאבי כי הוא קרוב של מישהו מוכר. אין להם שום קשר לעולם הפשע"

"זה תפס אותי באמצע הבישולים לשישי. היה בום חזק, חשבתי שזו קטיושה, ופתאום לא הרגשתי טוב. חייגתי לאליאור והוא לא ענה, הרגשתי שמשהו לא בסדר. חייגתי לאבי וגם הוא לא ענה. נכנסתי ללחץ". כך שיחזרה שרה שרעבי, אמם של אבי מור ואליאור שרעבי, שנפצעו ביום חמישי בערב באורח קשה בפיצוץ מטען חבלה במכונית בנהריה.

 

שרעבי הייתה נשואה בעבר לבדרי מור, שנרצח ב־2014 ביריות בנהריה. בדרי היה אחיו של מיכאל מור, שנחשב לראש ארגון הפשיעה הגדול בעיר, ואביו של אבי בן ה־31 שנפצע. שרה התגרשה מבדרי, נישאה בשנית והביאה לעולם שלושה ילדים נוספים, בהם אליאור (19), הפצוע השני. אבי הוא אחיינו של מיכאל מור, אך לשרעבי אין קשר משפחתי אליו.

אבי מור | צילום: מתוך פייסבוק
אבי מור | צילום: מתוך פייסבוק

 

המכונית שבה נסעו מור ושרעבי עפה למרחק רב כתוצאה מעוצמת פיצוץ מטען החבלה שהוצמד אליה – ופגעה במעקה בטיחות. השניים נותחו בבית החולים לגליל בנהריה ואושפזו במצב קשה ויציב ביחידה לטיפול נמרץ.

 

האם מספרת כי נופר, חברה של אליאור, הייתה עם השניים במכונית ויצאה כמעט ללא פגע. "היא התקשרה לבת שלי, אלינור, והייתה בלחץ, אמרה שהאוטו התפוצץ", סיפרה. "הגעתי לזירה יחד עם בעלי ולא נתנו לי לראות כלום, תפסו אותי ולקחו אותי באמבולנס. רק אחרי שיצאו מחדר הניתוח ראיתי אותם".

 

שרה שרעבי | צילום: אסף מגל
שרה שרעבי | צילום: אסף מגל

 

 

שרעבי אומרת ש"גם לפני שנתיים התנכלו לאבי וירו בו. הוא היה על סף מוות וניצל בנס, עבר ניתוחים. הוא ואליאור מאוד קשורים, אז כשהיה מסיים לעבוד הם היו יוצאים יחד לשחק סנוקר. ירו בו כשאליאור היה איתו, ואליאור הציל לו את החיים. הוא עצר לו את הדימום והזמין אמבולנס".

 

האם מספרת כי אליאור הוא חייל בצה"ל, שרוצה להצליח בעולם המוזיקה. "הוא די מוכר כדי־ג'יי", אמרה. "זה החיים שלו. הוא יושב הרבה על המחשב, יוצר מוזיקה. ילד מקסים. הילדים שלי איבדו את הרגליים, אבל לפחות הם בחיים".

 

שרעבי כועסת על כך ששמם של בניה נקשר לעולם הפשע. "אני לא מאחלת את זה לאף אחד, לאף אמא", אמרה. "לאליאור אין תיק פלילי בכלל, הוא נקי לגמרי. גם לאבי אין שום קשר לעולם הפשע. מתנכלים לו כי הוא אחיין של מישהו מוכר (מיכאל מור – י"מ). זה לא אומר שהוא שייך לעולם הפשע. הוא אמר לי שהוא לא רוצה חיים של פשע. הוא רוצה להתקדם, לעבוד, שתהיה לו משפחה. אני לא מוכנה שישחירו את השם של הבן שלי. הוא ילד מושלם שהרסו לו את החיים. הופכים את שניהם לחיילים ולעבריינים, אפילו לא מבררים אם זה נכון. זו תחושה נוראית. הם קורבנות, ילדים חפים מפשע".

 

 

אליאור שרעבי | צילום: מתוך פייסבוק
אליאור שרעבי | צילום: מתוך פייסבוק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים