הפריצה לאתר "אטרף": 1,000 פרופילים כבר דלפו
גוברת החרדה בקרב משתמשי אתר קהילת הלהט”ב: אתמול התברר כי בידי ההאקרים יש מידע גם על חיוביים לנגיף HIV • הוכפלו הפניות לקו הסיוע
המצוקה בקרב משתמשי האתר הלהט"בי "אטרף" גברה אתמול לאחר שהתברר כי בידי ההאקרים שפרצו אליו יש לא רק שמות, מקום מגורים ומספרי טלפון אלא גם מידע על משתמשים החיוביים לנגיף HIV.
בעקבות המצוקה מוצע סיוע, בעיקר לבני הנוער שטרם יצאו מהארון וחוששים להיחשף. עד כה שיחררו הפורצים לרשת מידע על כ־1,000 פרופילים מאתר "אטרף" והחשש הוא מדליפה נוספת.
המטה הלאומי 105 להגנה על ילדים ברשת הוציא הודעה: "אם אתם מתחת לגיל 18 וחוששים שנפגעתם - פנו אלינו למוקד 105 הזמין כל היממה".
במטה קוראים לכל מי שרשום באתר, או שהיה רשום בעבר, לשנות מייד את הסיסמאות בחשבונות המקוונים, לרבות במייל וברשתות החברתיות, וכן להפעיל אימות דו־שלבי. במשרד לביטחון הפנים מדגישים כי "אטרף" לא מאפשר אימות כזה.
בכל מקרה, ההמלצה היא ליצור סיסמה של לפחות 12 תווים הכוללת אותיות גדולות וקטנות, מספרים, סימנים ורווחים. הימנעו משימוש בתאריכי לידה, שם הנעורים של האם וכדומה. אין לשמור את הסיסמה בסמארטפון, במחשב או על פתק.
מספר הפניות לקו הקשב "יש עם מי לדבר" באגודה למען הלהט"ב הוכפל. מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב רן שלהבי: "מי שצריך עזרה שיפנה אלינו" (טלפון 2982* או בווטסאפ 058-6205591). צעיר בן 19 שנטייתו המינית וכתובת המייל שלו נחשפו בטלגרם סיפר: "הלחץ גדול". בין היתר הוא חושש שיידרש לשלם כסף לפורצים.

