yed300250
הכי מטוקבקות
    יוסי יהושוע
    חדשות • 07.11.2021
    המילואימניקים חוזרים להתאמן
    100 אימונים גדודיים, שלושה תרגילי אוגדה, וחטיבות שיבצעו סימולציות מלחמה: זו תוכנית האימונים החדשה של צה"ל למערך המילואים, שנועדה להשלים את פערי הקורונה • לראשונה יעברו אנשי המילואים בוחן כשירות לזירה הצפונית • חשש: תרגיל צה”ל בואדי ערה עלול לעורר מתיחות עם התושבים
    יוסי יהושוע

    אחרי כמעט שנתיים של אתגר ממשי בקיום אימוני המילואים, חוזר המערך להתאמן בקצב גבוה במטרה להגביר את הכשירות ללחימה שחלקה נפגעה בתקופה זו. בסיסי האימונים של צה"ל צפויים להגיע לקיבולת מלאה, ומספר משרתי המילואים שיתאמנו במתקן "זירת האימונים" החדש יכפיל את עצמו ב־2022 עד לכ־90 אלף איש. הרמטכ"ל אביב כוכבי שנכנס לשנתו האחרונה בתפקיד, החליט לשים בה דגש על שיפור מוכנות צבא היבשה. על פי התוכנית, השאפתנית יש לומר, אין משרת מילואים בצבא היבשה שלא יקיים אימון.

     

    בנוסף לתרגילים הפלוגתיים והגדודיים, צה"ל יגדיל את האימונים האישיים של הלוחמים לשמירה על כשירות מבצעית. בצה"ל מתכננים להגביר את השימוש במאמני כושר לחימה – חדרי סימולטורים שמספקים ללוחם אימון המדמה את שדה הקרב שיפגוש במלחמה הבאה. עזרים טכנולוגיים חדשניים כמו צמיד אלקטרוני, בובות לקרב מגע ואלפי חיישנים יעבדו כדי לנטר את יכולות הלוחם ולתת את תמונת המצב המדויקת ביותר ביחס ליכולותיו. לבסיסים רבים עתידים להיכנס מטווחים "חכמים", כך שהדגש יהיה על שיפור הירי המקצועי. על פי התוכנית, כל מסגרת לחימה תתאמן לפי סדר עדיפויות שנקבע מראש בתוכנית האימונים והתעסוקות המבצעיות של צה"ל. ההשקעה באה לידי ביטוי גם בתקציב שמתכנן להקצות צה"ל לתוכנית: יותר ממיליארד שקלים לטובת ימי מילואים, הובלת כוחות, ותפעול ואחזקה של מאמנים.

     

    בחודשים האחרונים עברו גדודי החי"ר הסדירים של החטיבות המתמרנות בצה"ל את בוחן הרף של פיקוד הצפון – בוחן שהעמיד את הלוחמים במצבי קיצון אל מול איום חיזבאללה ובחן את כשירותם לעימות בזירה הצפונית. לראשונה בשנת 2022 הבוחן הקשה יגיע גם לאנשי המילואים. כ־10–15 גדודי מילואים עתידים לעמוד במבחן הסטנדרט של גדודי החי"ר המתמרנים, כשהמטרה: להכשיר אותם לימי קרב בגבול לבנון, אתגר מורכב לא פחות.

     

    אמש פתח צה"ל בתרגיל לאוגדת המילואים הגדולה ביותר, עוצבת המפץ בפיקודו של תת־אלוף קובי הלר. תרגיל כזה לא נערך שש שנים, דבר שמלמד על הפערים שנפתחו. בתרגיל צפויים לעבור כוחות גדולים עם כלים כבדים גם בכפרים ערביים באזור ואדי ערה. בדיונים שנערכו במהלך השבוע בצה"ל עלה החשש שהם עלולים להיתקל בהתנגדות תושבי האזור והדבר יעורר מתיחות. למרות זאת החליט דרג הפיקוד הבכיר לא לשנות את מתווה התרגיל שמדמה כיבוש שטחים בדרום לבנון.

     

    בתוך כך, לאחרונה נערך תרגיל פתע לאחת מחטיבות המילואים שכלל הקפצה של כוחות בטווח זמן מיידי. תוצאות התרגיל לא היו טובות ובתחקיר אף הוגדרו ככישלון. כעת, משהופץ התחקיר בצה"ל, ילמדו יתר החטיבות והאוגדות את ממצאיו ויעסקו בהפקת לקחים להמשך. "למדנו למשל שהמילואימניקים לא מתלוננים סתם, הם לא בכיינים. צריך להתייחס לכל תלונה שלהם בשיא הרצינות", אומר קצין בכיר בצה"ל.

     

    ביחס לרמת המוטיבציה, בעוצבת המפץ משוכנעים שהיא גבוהה מאוד, וכך גם שיעורי ההתייצבות למילואים. "אנשי המילואים שואלים שאלות קשות, למשל למה כוחות היבשה לא תימרנו במבצע שומר החומות. צריך לענות להם ברצינות ולהבהיר להם שבמלחמה רב־זירתית לא תהיה ברירה וכולם יתמרנו", הסביר להם תא"ל הלר.

     

    מפקד זרוע היבשה החדש, האלוף תמיר ידעי, שנכנס לתפקידו לפני כחודש, מוביל גישה שאומרת לחזור לבסיס וליסודות. האלוף ידעי פחות מתחבר למילים מפוצצות ובאחת השיחות אמר למפקדי היבשה: "עזבו אתכם מרב־ממדיות, את זה תשאירו לגנרלים. תחזרו לתרגילי פרט, לשטח, ליסודות, זה הדבר הכי חשוב".

     


    פרסום ראשון: 07.11.21 , 23:02
    yed660100