yed300250
הכי מטוקבקות
    ארכובית החוף | צילום: תמר עבדת רשות הטבע והגנים
    חדשות • 08.11.2021
    עיר מקלט לצמחים הנדירים
    מאמץ להצלת ארכובית החוף ואלמוות ארץ־ישראלי, שנמצאים בסכנת הכחדה
    אחיה ראב"ד

    בגן המקלט לצמחים נדירים בשמורת הטבע עין אפק נשתלו השבוע שני מיני צמחים נדירים מאוד – אלמוות ארץ־ישראלי וארכובית החוף.

     

    שני הצמחים מוכרזים בישראל כנמצאים בסכנת הכחדה משום שבית הגידול שלהם – החוף – מצוי בסכנה בשל הבנייה המואצת על החופים וצמצום רצועות החול והכורכר.

     

    שני המינים נעלמו בשנים האחרונות גם מגן המקלט. אורי הנדלר, הגנן בגן המקלט, הנביט אותם לפני שנה בחממה מזרעים שאסף במטרה להצילם. כעת השיב אותם אל הגן בתקווה שיתבססו, יתחזקו ויתרבו. הצמחים נשתלו בתוך תערובת של חול וכורכר והורכבה עבורם מערכת השקיה.

     

    "רשות הטבע והגנים מבצעת פעולות רבות ומגוונות כדי לשמר אוכלוסיות צמחים בסכנת הכחדה, על פי תוכנית שנקבעה לפני כעשור", אומרת מרגרטה וולצק, אקולוגית צמחים ברט"ג. "גידול האוכלוסייה האנושית, פיתוח אינטנסיבי שגורם להרס בתי גידול ולקיטוע שלהם, לצד משבר האקלים, מאיימים על קיומם של מינים רבים. כדי לחזק את שימור אוכלוסיות הצמחים בסכנת הכחדה הקימה הרט"ג גני מקלט בהם לומדים להרבות ולגדל את הצמחים האלה ולהשיב אותם לטבע. בגני המקלט נותנים לנו הזדמנות להציג לציבור המבקרים את הצמחים הנדירים, שקשה לראות בטבע, ולהסביר את חשיבות שמירתם".

     

    אלמוות ארץ־ישראלי | צילום: תמר עבדת, רשות הטבע והגנים
    אלמוות ארץ־ישראלי | צילום: תמר עבדת, רשות הטבע והגנים

     

     

    גן המקלט בשמורת עין אפק כולל ארבעה בתי גידול – שקע חולי, כורכר, מלחה וביצה. במקום גדלים כ־40 מינים של צמחים נדירים וצמחים בסכנת הכחדה.

     


    פרסום ראשון: 08.11.21 , 23:21
    yed660100