חדשות מהכנרת
מלון גלי כנרת הוותיק בטבריה שופץ למלון בוטיק יוקרתי שמנסה לשמר את האווירה של אצולת פלשתינה • גולת הכותרת: מסעדת לוטה של אסף גרניט
יזמי הנדל"ן ברק רוזן ואסי טוכמאייר ("ישראל־קנדה מלונות") בחרו להשקיע במלון גלי כנרת הוותיק בטבריה תוך שיפוצו בעלות של 70 מיליון שקלים ומיתוגו מחדש כאלטרנטיבה יוקרתית. מדובר במלון שהוקם ב־1946 על פי סטנדרטים אירופיים בימים שאצולת פלשתינה עוד נסעה לנפוש בלבנון, נהריה וגם בטבריה, מיטב סלבריטאי התקופה, כולל אחד, בן גוריון שעבורו חיברו קו טלפון מיוחד בכל פעם שהגיע, שנותק מייד עם לכתו, מבנה באוהאוס שהשתמר להפליא ויושב על קו המים, ואפילו דמות אגדתית בשם שרלוטה (לוטה) אייזנברג, מנכ"לית המלון הראשונה, שהמקום ממשיך להתנהל ברוחה ובצלמה, גם 21 שנה לאחר שנפטרה בשיבה טובה. הסיפורים על אוסף האמנות שתלתה על קירות המלון, לצד שטיחים ונברשות שבחרה את כולם בקפידה בשוקי הפשפשים של יפו ובעיר העתיקה בירושלים, עדיין מהלכים קסם על ים כנרת.
למשימה נבחרו הטובים ביותר: מהשף אסף גרניט ועד סער צפריר, איש שוק ההון לשעבר, שהפך למעצב־על בתחום המלונאות ומתגורר בכלל בלונדון. במלון ללא ילדים, מה שמיד, ויסלח לי אלוהים (ובעלי), משדרג את החוויה. רק בתוך שקט אפשר ליהנות מג'קוזי תרמו־מינרלי, שנמצא בתוך פעמון זכוכית ומשקיף אל הכנרת, או מיוגה שעושים על הבוקר על הדק. משם (אחרי עיסוי ראוי, כמובן) אפשר לעבור לבריכת השחייה הכחולה ים, שמתכתבת עם הכנרת שנשקפת ממנה, באשליה של כמעט באותו גובה, למרות שלא.
מי שמתעקש יכול לרדת לחוף הים הפרטי של המלון ולשחות בדבר עצמו. עוד החלטה שעשו ברשת, היא לוותר על מעגן הסירות הצמוד למלון, ולייחד אותו לסירת מרוץ אחת בלבד – שלהם. בהזמנה מראש אפשר לשכור אותה ולעשות ספורט ימי, אבובים, או סתם להרגיש כמו עשירי מונקו, בשיט מהיר מחוף לחוף.
גולת הכותרת של המלון היא ללא ספק המסעדה, לוטה שמה. כדי להגיע לתפריט המיוחד עשו גרניט וצוותו תחקיר מעמיק על טבריה, אנשיה ועל האוכל המקומי, ומשום כך, כל מה שמוגש בה (על צלחות שצוירו ביד, אחת אחת, והגיעו מפורטוגל ויפות למות) מתחבר לאזור - בין אם רעיונית (מנה בשם הרמב"ם, למשל), ובין אם ממש פיזית – ממתקים וכנאפה מכפר מג'אר, בורי וסרדין מים מתוקים ממנחם הדייג בעין גב, לחם ממאפיית "אנשי הלחם" בקיבוץ מורן, בשר מכפר סאלד, גבינות ממחלבת ברקנית וירקות מחקלאים מקומיים. "אנחנו עובדים עם משקים מקומיים וספקים מקומיים עד רמת גרגר הנחלים ותבשיל העולש, עם בורי של הכנרת ולא בורי בריכות, ומושט מהכנרת וסרדינים", אומר גרניט ומוסיף כמעט את המובן מאליו – "לא באנו לעשות עוד מסעדה אלא לספר סיפור. וזו מסעדה מקומית, עם אוכל טברייני, מסעדה שמחה שרוצה לתת פרנסה גם למי שמסביב". כל הצוות הבכיר – כולל השף אליעד דנון המנצח על הקונצרט הזה - הגיע מקבוצת מחניודה, וכמו בכל מסעדות הקבוצה גם פה שולטת רוח ה"יאללה", כפי שמגדיר אותה גרניט, ובפועל – כן, גם פה יש מלא צ'ייסרים של ערק, וצעקות ושמחה ובלגן טוב. חלק מהקונספט של גלי כנרת בכלל ולוטה בפרט, הוא אירוח ללא אירוח. כלומר, שלא תרגישו במלון אלא יותר במסעדה יוקרתית, ולכן ההגשה היא לשולחנות על ידי מלצרים מוקפדים, והפוך שמכינים לכם בבר ולא עומדים בשבילו בתור מול מכונה מקרטעת. לוטה אמנם מיועדת לאורחי המלון, אבל במשורה מתקבלות גם הזמנות מבחוץ (שווה להתאמץ אם אתם בסביבה). חוץ ממנה יש גם פוד־טרק שמיועד לשוהי הבריכה וכמובן שירות חדרים, באותו סגנון מוקפד.
• מלון גלי כנרת, שדרות אליעזר קפלן 1, טבריה. 04-6707070. מחירים: אמצע השבוע 1,350-4,500 שקל למגוון חדרים, כולל חדרי גן עם ג'קוזי, וסוויטות עם ארוחת בוקר לזוג. סופ"ש: 1,800 עד 5,000 שקל.

