8 על: שיט מפרשיות

לא קל, לא מפנק, אבל שיט במפרשית, שבו האורחים הם גם אנשי צוות, יכול להיות חוויה שמשנה את החיים

 

יש הפלגות באוניות פאר, ביאכטות מפנקות ובסירות מפרש בינוניות, שזה הסוג הכי מאתגר, אומרת אושרת קוטלר, שמבלה חלק ניכר מזמנה על גבי סירת מפרש בלב ים.

 

מדמיינים אנשי צוות במדים בוהקים ובריכה על הסיפון? בשיט מפרשיות זה די הפוך, אבל דווקא זה סוד הקסם.

 

אורך ממוצע של סירת מפרש הוא 12־15 מטרים והרוחב ארבעה מטר. בסירה שלושה תאי שינה פצפונים ושני תאי מקלחת־שירותים מזעריים, סלון קטן ובו שולחן שהופך למיטה ומטבחון צעצוע. הכל מדוד – כולל כמות האוכל, המים לרחצה אפילו החשמל. אז מה מרוויחים בשיט ספרטני שכזה? הרבה.

 

הפלגה במפרשית קטנה תנתק אתכם באחת מהחיים שהכרתם, מהטלפון הסלולרי, מפינוקי חברת השפע, ותלמד אתכם להסתפק במועט. חוויה פנטסטית. קצת כמו טיול בקרוואן, רק על המים.

 

מה משך ההסתגלות? 24 שעות על הים, ותרגישו שחיברו אתכם למטען אנרגיה קוסמי.

 

סירה זה לא בית או אוטו. היא מתנועעת ומחליקה על המים בתנועה שאיננו רגילים בה, אבל זוכרים היטב מהשלב שבו שחיינו ברחם. השהות והשינה בתוך הנענוע התמידי דורשות הסתגלות, אבל בסוף הן מענגות.

 

בשיט מפרשיות האורחים הם גם הצוות, שמשתף פעולה עם המפקד (או המפקדת) שאחראים על השיט ועל בטיחותו. רמת האינטימיות הנוצרת בין זרים מוחלטים היא עמוקה. לטוב ולרע, לא תשכחו אדם שהפליג איתכם שבוע.

 

הפלגה עצמאית מלמדת אותנו את גודלנו וכוחנו האמיתי. אנחנו לא אדוני העולם, הטבע חזק מאיתנו, ועם זאת, ברגעי משבר, אנשים מתגלים במלוא כוחם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים