דקטלון תפסיק מכירת סירות שמשמשות לחציית מהגרים
רשת חנויות הספורט הודיעה כי תפסיק למכור סירות קיאק מתנפחות בערים בצפון צרפת, בהן מתרכזים מהגרים רבים שמנסים לחצות את תעלת למאנש לבריטניה
רשת חנויות הספורט דקטלון החליטה להפסיק למכור את סירות הקיאק המתנפחות שלה בערים קאלה וגראן־סינט שבצפון צרפת, שם מתרכזים המהגרים הבלתי חוקיים המנסים לחצות את תעלת למאנש כדי להגיע לבריטניה. ביום שני ניצלו 272 אנשים, בהם נשים וילדים רבים, כשהתהפכו בלב ים עם סירה של דקטלון.
ויש מקרים נוספים: ביום שישי שעבר נעלמו שלושה מהגרים שיצאו לים בקיאק, ביום חמישי שעבר הצילו מתנדבי החברה הלאומית לחילוץ ימי, שני אנשים שנסחפו בזרם בתוך סירות מתנפחות, וביום ראשון שעבר הגיע מספר שיא של 1185 מהגרים לא חוקיים לחופי בריטניה.
"הקיאקים, הסירות המתנפחות והסאפ הם אמצעי התחבורה של המהגרים הכי עניים", סיפר לסוכנות הידיעות הצרפתית ברנאר בארון, נשיא החברה הלאומית לחילוץ ימי. "מדובר במהגרים שאין להם אפילו כסף לשלם למבריחים. הם קונים יחד קיאק ב־300 יורו ומנסים את מזלם".
מפקד חיל הים במחוז, פיליפ דוטרייה, סיפר כי "מאז ינואר השנה 15,400 מהגרים ניסו את מזלם בחציית התעלה, 3500 מהם חולצו בתנאים קשים".
דקטלון פירסמה הצהרה ובה היא מסבירה כי "העלייה במספר ניסיונות החצייה באמצעות קיאקים מתנפחים עורר שאלות בקרב צוותי החנויות, באשר למכירת מוצרים המוסבים משימוש ספורטיבי לאמצעים לחציית התעלה. החלטנו, בהתייעצות עימם, שלא למכור יותר את הקיאקים כדי שלא לסכן את חייהם של לקוחותינו, ולא משנה לאיזו מטרה הם משמשים".
עם זאת, הסבירה הרשת כי תמשיך "למכור אביזרים המשפרים את בטיחות המשתמשים כמו חגורות הצלה, משוטים ושמיכות טרמיות". המכירה של סירות בחנות המקוונת תמשיך כרגיל. חנויות ספורט אחרות לא הודיעו אם יצטרפו ליוזמה.
ניסיונות ההגירה הבלתי חוקית מצרפת לבריטניה מהווים כבר שנים אבן מחלוקת בין השכנות שמשני צידי התעלה והטונים הצורמים אף עלו מאז הברקזיט. הבריטים מאשימים את הצרפתים שהפסיקו לאכוף את הפיקוח על המהגרים, ואילו הצרפתים טוענים כי הבריטים הם אלה שלא עמדו בהסכם ולא העבירו את המימון וכוח האדם ליבשת, למניעת התחזקות גל ההגירה.
ביום שני נפגשו שרת הפנים הבריטית פריטי פאטל ומקבילה הצרפתי ז'ראלד דרמנין. האחרון קרא לבריטים ש"לא להפוך את התפקידים ולהפסיק להשתמש בצרפתים כשק חבטות בשם הפוליטיקה הפנימית שלהם". שוק העבודה הבריטי מסתמך על מהגרים חוקיים במשכורת נמוכה. "אם החוקים ישתנו, לא יהיו כל כך הרבה ניסיונות הגירה מערי החוף הצרפתיות", אמר דרמנין.

