גשר: טעימות והיסטוריה
עמק הירדן, ובעיקר קיבוץ גשר, הם בית שני עבורי, ומהסתיו ועד תחילת הקיץ זו העונה הטובה ביותר לרדת לעמק, לטייל בין בריכות הדגים האפרפרות וההרים השותקים, ליהנות מהשקט בן אלפי השנים ולהתחבר לאנרגיית האדמה המשנה פניה. ואם אתם כבר כאן, גם לקפוץ לחצר רחבת הידיים והמזמינה של מסעדת "רוטנברג" הוותיקה שבחצר גשר הישנה, שאחרי שנה וחצי של קורונה מחשבת מסלול מחדש.
הילה רונן־סהר ויזהר סהר, בני הזוג והבעלים של המסעדה, משנים את חוויית האירוח ועוברים לתפריט טעימות, שמסכם שבע שנות קולינריה המבוססות על למידה, מחקר, גידול, ליקוט ובישול עונתי ומקומי. התפריט, ששואב מההיסטוריה המקומית ומהחי והצומח שמאפיינים את חבלי האזור, מציע טעימות מובנות של צהריים (חמש מנות) או ערב (13 מנות). ארוחת הטעימות משלבת בין מסורתי לעכשווי, מתבססת על שילוב של טכניקות כמו ייבוש, התססה, כבישה ועוד, ועושה שימוש בחומרי הגלם הגדלים בגינת המסעדה, בסביבה הקרובה ואצל חקלאי האזור. התפריט יוכתב על ידי עונות השנה, ובחלקה החקלאית של הילה ויזהר יש שלל צמחי מאכל, עשבי תבלין ועצי פרי המשמשים בבישול.
מסעדת רוטנברג ממוקמת במבנה מבודד ולא שגרתי, שלו היסטוריה מרתקת. בעבר שימש המתחם כתחנת ביקורת של הרכבת החיג'אזית, שעברה שם בראשית המאה ה־20 בדרכה מחיפה לדרעא שבסוריה ואל מדינה שבערב־הסעודית. לכן, לבד מן התפריט, מרגש להגיע לכאן כדי לנגוס בפיסת ההיסטוריה, לבלות בחצר המסעדה או בתוך החלל הפנימי המקסים, להתנדנד על הערסלים, לשכב על הדשא, וגם לקפוץ לבקר במתחם ההיסטורי של גשר הישנה, הצמודה. / ענת לב־אדלר
רוטנברג, חצר גשר הישנה, שני־שישי, 13:00־15:00 — ארוחת טעימות בת חמש מנות עם קפה לסיום, 185 שקל לסועד. מ־19:00 – ארוחת טעימות בת 13 מנות בגינת המסעדה וקפה, 325 שקל לסועד, יש להזמין מקום מראש: 04-6752237, rutenbergrest.co.il