חזון אחרית הפולים: לראשונה תנובה תייצר גבינת עמק לטבעונים

גבינת עמק גם לטבעונים: תנובה תחל למכור גבינה צהובה ללא חלב תחת המותג אלטרנטיב. החברה החלה לייצר תחליף גבינה צהובה מסויה שיימכר באריזות של 200 גרם עם 21 אחוזי שומן. זו הפעם הראשונה שתנובה מייצרת תחליף גבינה צהובה, דמוי גבינת אדם, ולא מייבאת אותו. בחג השבועות 2020 היא ייבאה פתיתי גאודה וחריצי גאודה לישראל.

 

לפי החברה, הגבינה מועשרת ב־400 מ"ג סידן ומכילה 4 גרם חלבון ל־100 גרם, משום שהיא מיוצרת מסויה בניגוד לשאר הגבינות בשוק שרובן מיוצרות משמנים. יש בה גם 267 קלוריות, 17.5 גרם שומן רווי ו־800 מ"ג נתרן ל־100 גרם. לשם השוואה, בעמק קלאסית יש יותר שומן (28%), יותר קלוריות (344) ו־18.2 גרם שומן רווי, אבל גם 23 גרם חלבונים ו־700 מ"ג סידן יותר מבגבינת הסויה, ויש בה פחות נתרן - 640 מ"ג. גם בגבינות מופחתות שומן יש יותר חלבון מאשר בגבינת הסויה - בעמק 15% שומן יש 30 גרם חלבון.

 

שוק תחליפי הגבינות העולמי מוערך ב־2.22 מיליארד דולר, וצפוי לצמוח מדי שנה ב־12.4%. שוק תחליפי הגבינות בישראל מוערך ב־30 מיליון שקל, מתוכו שוק תחליפי גבינות צהובות שמגלגל כ־12 מיליון שקל נמצא בצמיחה של 14.2%.

 

הסדרה החדשה של הגבינות כוללת פרוסות צהובה קלאסית על בסיס סויה עם חלבון בתוספת סידן בטעם קלאסי ופרוסות צהובה בטעם זיתים על בסיס סויה עם חלבון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים