סוכן, שינוי
לא הכל כשר בדרך למיתוג של כוכבות. תחקיר חוגג־יערי מלמד שזה הזמן להפסיק לשתף עם זה פעולה
לפני שנתיים וחצי, כשהתוכנית של גיא פינס עוד נקראה 'ערב טוב' ולא "מאוחר בלילה בבקשה אל תלכו לישון", שודרה שם כתבה - וראיתם פרסומות יותר ביקורתיות מהאייטם הזה - על סוכן הדוגמנוּת עומרי יערי. נטען שם ש"השיטה שלו מרשימה", בין השאר כי הוא משתלט למיוצגות שלו על האינסטגרם ואף יודע איך להאכיל את מכונת הרכילות, שפינס הוא הכהן הגדול שלה. ועכשיו, כך הוחלט, תשמעו איך נראה טקס העלאת המנחה.
"בחורה מאוד־מאוד יפה, שרוצה להיות גם מאוד־מאוד יפה וגם הכי־הכי מחוזקת", הסביר יערי, "צריכה שיהיה לידה איזה כמה דברים שירוממו את זה. ואם היא משיגה את זה, וזה הגיע אליכם, זאת סיבה למסיבה". את פינס, שקריין את הכתבה והדגים כיצד שמן של כמה מיוצגות בסוכנות של יערי נקשר בשמו של עומר אדם (ולא בהזמנה להקליט שיר משותף), זה מאוד־מאוד הרשים־הרשים: "הניהול החשוף, הטוטאלי מהסוג שמציע יערי, שמכחיד לחלוטין פרטיות בחיים האישיים, הוא במידה רבה גרסה חדשה, אולי אנושית יותר, למשטר האימה והרזון שבו קריירות של דוגמניות נוהלו בשמרנות לאורך השנים". נו, תכף יקראו לו להדליק משואה.
הדברים הללו היו דוחים למדי גם ביוני 2019, אולם התחקיר ששודר לאחרונה בחדשות 'רשת', על הקשר לכאורה בין משה חוגג ועומרי יערי, צריך להזכיר גם את האופן הכביכול לגיטימי שבו יערי פעל (וכנראה שלא רק הוא). אמנם, יש הבדל עמוק, יסודי וכמובן חוקי בין ניפוח מדורי הרכילות לבין טיוח מקרה של תקיפה מינית לפי החשד. עם זאת, מה שזכה לכותרת "גרסה אנושית יותר" הוא ריקבון מסוג אחר. והוא צריך לעלות לדיון רציני יותר, בטח כשהביוב של תעשיית הסלבס עולה על גדותיו.
וכאן נכנס משתנה נוסף: הבמות שבעזרתן יערי פועל כדי ש"בחורה מאוד־מאוד יפה" תהיה גם "הכי־הכי מחוזקת". למרות הסטורי ו'ישראל בידור', שרשרת ה"חיזוק" עדיין עוברת במדורי רכילות, כתבות במגזינים, פינס וכד'. הם עדיין חלק דרמטי מהשיטה, שבה מנהלים ומנהלות מוכרים אוויר חם (או פייק־אוויר) כדי לקבל בתמורה זהב, או מערבבים מידע נכון אם הוא לא בא טוב למיתוג. מי שבאמת רוצה "לחזק" נשים צעירות ולא רק את נתוני הרייטינג, לא משתף עם זה יותר פעולה.

