פרידה מאגדת הפרסום

לא כולם בארץ ידעו מי היא יפית גרינברג, אבל אין ישראלי שלא מכיר את ג. יפית - האישה שהמליצה למדינה שלמה מה כדאי לקנות וממי • האם החד־הורית שגדלה במשפחה דתית בבני־ברק הפכה לאגדה מקומית, בתחילה בעיתון ואחר כך בטלוויזיה • היא זכתה לחיקויים ב"קומדי סטור" וב"ארץ נהדרת", ויצרה אימפריה כלכלית במו ידיה • אתמול, בגיל 70, הלכה לעולמה לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן

אם חייתם בישראל של שנות ה־90, אין שום סיכוי שלא הכרתם את ג. יפית, האישה שהמליצה לכולנו, תחילה בעיתונים ואחר כך בטלוויזיה, על מוצרים שאנחנו חייבים לקנות. היא נחשבה למותג, תו איכות למוצרים שקידמה, וברבות השנים למדנו להכיר שהיא המציאה למעשה ז'אנר חדש של פרסומת.

 

הפרסומאית ואשת העסקים יפית גרינברג ז"ל, היא "ג. יפית", נקראה בילדותה יפה מימון. היא הייתה בת חמישית למשפחה דתית, יוצאת לוב, שהתגוררה בבני־ברק. כבר כנערה וחברה בתנועת בני עקיבא היא התבלטה בכישורי הניהול שלה, כשהתבקשה להשתתף בהקמת הסניף החדש של התנועה בגבעת־שמואל הסמוכה.

 

בצעירותה למדה גיאוגרפיה וחינוך מיוחד באוניברסיטת בר אילן. בתחילת דרכה המקצועית עבדה כאשת שיווק במגזין להיטון וכתקציבאית במשרד פרסום – שם הגתה את הרעיון שהפך אותה לאימפריה: בשנות ה־80 היא רכשה שטחי פרסום בעיתונות הכתובה – תחילה במוסף ‭7"‬ ימים" של "ידיעות אחרונות", ואחר כך בעיתונים אחרים – ופירסמה בהם, לראשונה בישראל, כתבות שיווקיות שבהן המליצה אישית על מוצרים או חברות. היא נהגה להופיע בכתבות אלה עם תמונתה, עם השם ג. יפית, ותוך זמן לא רב הפכה לדמות מוכרת בכל המדינה.

 

בראיון שנערך איתה בעבר אמרה גרינברג: "פיתחתי ז'אנר חדש של כתבות אינפורמטיביות. עיתונות הצרכנות הייתה בחיתוליה והציבור היה צמא למידע שהנגשתי לו". לאחר שכבשה את עולם העיתונות היא עברה לטלוויזיה, במתכונת דומה, תחת השם "כדאי", רק שהפעם הופיעה לצידה כלתה מאיה. הזיהוי המוחלט שלה עם הפרסומות הפך אותה לדמות קאלט, והחיקויים להם זכתה ב"קומדי סטור" וב"ארץ נהדרת" היו רק החותמת הרשמית למה שכולם ידעו: מדובר באייקון ישראלי.

 

ג. יפית בפרסומת
ג. יפית בפרסומת

 

 

גרינברג גם ידעה לתרגם את הפרסום לכסף. היא בנתה במו ידיה את קבוצת הפרסום "ג. יפית תקשורת". היא ובנה יחידה אייל, אותו גידלה כאם חד־הורית, ניהלו במסגרת הקבוצה חברות בנות שונות, שעסקו בתחום הפרסום ויחסי הציבור. עם לקוחותיה נמנו החברות הגדולות במשק: סנו, הוט, תנובה, שטראוס, עלית, ישראכרט, שירותי בריאות כללית, סופר־פארם, טרה ועוד. בין היתר, היה בבעלותה משרד יחסי הציבור גלעד תקשורת. אורן פלדמן ואור לובשיץ, שותפיה למשרד, סיפרו: "היא הייתה עבורנו מורת דרך, אישה שפרצה את כל גבולות המוסכמות בענף הפרסום. אנחנו מודים על הזכות ללמוד מחוכמת החיים, החום והרגש שלה".

 

במהלך השנים פנתה גרינברג גם לעסקי נדל"ן והשקעות, וגם בהם עשתה חיל. בשנת 2013 ניהלה מו"מ עם רון לאודר לרכישת חלקו בערוץ 10, אך העסקה לא יצאה לפועל. ב־2014 נכנסה לראשונה לענף הקימעונאות כשעמדה בראש קבוצת משקיעים שרכשה את רשת חנויות הספרים סטימצקי, אותה שיקמה ופיתחה. לפני שנה רכשה מניות בחברת האופנה גולף, ובנה אייל, מנכ"ל סטימצקי, מונה לדירקטור ולמשנה ליו"ר קבוצת גולף.

 

לצד הקריירה הקפידה גרינברג על ספורט, על פילנתרופיה ועל טיפוח המשפחה והמעגל החברתי. היא הייתה קשורה לדת, בעשור האחרון שמרה שבת והייתה בין באי ביתו של הרב יעקב איפרגן (הרנטגן) מנתיבות, עימו נהגה להתייעץ.

 

גרינברג גרה בכיכר המדינה עם בן זוגה, בני ארד, רופא בהכשרתו, יליד דרום אמריקה, עימו התחתנה לפני שבע שנים בחתונה רבת משתתפים (על ההספד של בני ארד אתמול בהלוויה: ראו כתבה נפרדת).

 

.
.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים