8 על: שום שחור
מעודן יותר מ"אחיו" הלבן, חריף פחות, הרבה יותר אקזוטי, ומאוד בריא. שום דבר לא ישווה לשום שחור!
איך בעצם מייצרים שום שחור? כאשר אופים ומתסיסים את ראש השום הלבן בתהליך מוקפד שנמשך כמעט מאה ימים, מקבלים בסופו של דבר שום שחור. לשום הזה סגולות רפואיות.
מי שהחלו ביישון והתססה של השום השחור הם הקוריאנים. התהליך גורם לשום בסופו של דבר להתייבש, להתרכך ולהחליף את צבעו, עניין שמוסיף דרמה לכל סיר, מחבת או תבנית.
לאחר שהוא משחיר, טעמיו הבסיסיים של השום הופכים מתקתקים ומעודנים יותר, החריפות מתמתנת ומתקבלת תוצאה שמזכירה את טעמו הייחודי והעמוק של התמרהינדי.
כיוון שהוא מכיל כמות גבוהה של נוגדי חמצון, למשל אלקלואידים ופלבנואידים, אכילתו מסייעת לגוף להתמודד עם דלקות ועם פגיעה בתאים, שעשויה להוביל בין היתר להתפתחות מחלות כגון אלצהיימר, מחלות לב ועוד.
מתברר ששום שחור עשוי לשפר את בריאות הכבד, לסייע בשיקומו לאחר פגיעה או נזק שחל בו, לאזן את תפקודו ולהפחית את הצטברות תאי השומן בתוכו.
במזרח אוכלים את השום השחור כחטיף אנרגיה. תזונאים ממליצים לצרוך שתי שיניים בבוקר.
יש מי שהולכים רחוק ומשלבים את השום השחור לא רק בתבשילי קדרה שונים, אלא אפילו במנות מתוקות כמו גרנולה, ואפילו בגלידה.
השום השחור נחשב ל"מזון על" ויש הטוענים שהוא בריא פי חמישה מהשום הרגיל.

