מתנגדי החיסונים והשימוש המחריד בסמלי השואה
מחאת הלא־מחוסנים בגרמניה: מכנים עצמם “היהודים החדשים” ומצמידים מדבקות עם טלאי צהוב לחנויות שמרשות רק למקבלי חיסון להיכנס
הפילוג בחברה הגרמנית, בין מחוסנים ללא מחוסנים, הולך ומחריף. המחוסנים מרגישים כי שליש מהגרמנים מחליטים מה יהיה סדר היום בגרמניה וגורמים לסגרים, הגבלות ועומסים בבתי החולים. הלא־מחוסנים מרגישים שגוזלים מהם את חופש הפרט ויוצאים לרחובות ולהפגנות אלימות. המשטרה והממשלה, כרגיל, מנסות להימנע מעימותים בכל מחיר, והתוצאה היא די הרסנית.
אחרי שבשנה שעברה השוו עצמן נערה ואישה בעצרות הימין לאנה פרנק וסופי שול, ואחרי שמתנגדי חיסונים רבים צעדו עם טלאי צהוב על זרועם, במהלך ההפגנות בשבועות האחרונים מודבקות על חנויות רבות ברחבי גרמניה מדבקות צהובות המציינות חנויות שמרשות רק למחוסנים או למחלימים להיכנס אליהן. ברחבי הרשת יש גם התארגנויות להחרמה של בתי עסק כאלו.
גם מוזיאון הזיכרון במחנה בוכנוואלד חטף אחרי שהודיע שרק מחוסנים ומחלימים יוכלו לבקר בו. מאות מיילים וטלפונים שטפו את עובדי המשרד. בהם: "אז עכשיו אתם מנדים אותנו? הרחתם יותר מדי צבע טרי?" "זה פשוט לא ייאמן", אומר ההיסטוריון כריסטיאן ואגנר, "רוב האנשים האלו בכלל מכחישים את בוכנוואלד, אז פתאום אכפת להם שזה פתוח רק למחוסנים או מחלימים? איזו בדיחה עצובה".
ברחבי הרשת מתרוצצות תמונות וסרטוני וידיאו המציגים, אחד לצד השני: מחנה עבודה סובייטי בגולאג, אושוויץ, ולצידם מחנה בידוד לקורונה באוסטרליה, ומעליהם הכיתוב: “בונים מחדש, טוב יותר”. הכל הולך אצל מתנגדי החיסונים והימין הקיצוני: גזירות הבידודים הן אושוויץ, סגר על לא מחוסנים הוא חוקי נירנברג. עבורם, הם חיים בדיקטטורת הקורונה. "אתה יכול להאמין שחלק מהאנשים האלו קוראים לעצמם 'היהודים החדשים?'" אומר ואגנר.
"לתערוכה בבוכנוואלד קוראים 'החרמה ואלימות 1937־1945'", נכתב באחד המיילים למוזיאון, "אי־אפשר לתאר במילים את האבסורד שתערוכה שעוסקת בהחרמות מחרימה חלק מהאוכלוסייה. מתי אתם פותחים מחדש את המחנה?" במייל אחר נכתב להנהלת המוזיאון ולעובדיו כי האקט שלהם הוא יריקה בפרצוף של היהודים ומתנגדי הנאצים שנרצחו במלחמה. לדברי עובדים במוזיאון הם נתונים למתקפת טלפונים רציפה בשבוע האחרון מאותם אנשים שמקללים, מטרידים וסתם תופסים את קו הטלפון שלהם כדי שלא יוכלו לבצע את עבודתם. "אלו אנשים שקוראים לעצמם 'יהודים חדשים', אבל הם אומרים בטלפון את כל הקלישאות האנטישמיות נגד היהודים. זה שימוש מכוער בהיסטוריה של העם שלנו ושל היהודים", אמרה ל"דר שפיגל" עובדת במוזיאון.

