אז מה זה מועבט?
לקראת יום העברית שיצוין ביום חמישי הקרוב חושפת האקדמיה העברית ללשון את השאלות הנפוצות שהופנו אליה השנה, לצד הצעות מקוריות למילים חדשות • אז מי היא נקבת העורב? ולמי מותר לקרוא בַּעֲלוֹ?
"מועבט", להיטה של עדן בן־זקן, הגיע השנה עד לאקדמיה העברית ללשון, וכמו שהתמקם בראש רשימות ההשמעה גם באקדמיה העברית ללשון הוא הגיע לראש רשימת השאלות שהתקבלו בה השנה, כאשר רבים מאוד ביקשו לדעת: מה זה מועבט?
לרגל יום העברית שיצוין ביום חמישי הקרוב חושפת האקדמיה ללשון את הפניות ואת השאלות הנפוצות ביותר שהתקבלו השנה מהציבור. בסך הכל התקבלו השנה כ־18 אלף פניות שהגיעו מכל הגילים והמגזרים: מורים, תלמידים, חיילים, סטודנטים, מורים שמלמדים עברית בחברה הערבית, אנשי מקצוע המעוניינים במונחים עבריים במקצועם, ועוד.
לדברי רונית גדיש, ראשת המזכירות המדעית של האקדמיה ללשון, השאלות הבולטות השנה היו:
מלבד שאלות, הורים רבים גם שולחים לאקדמיה הצעות מקוריות וחביבות במיוחד למילים חדשות שילדיהם המציאו: "ברמים" (שילוב של ברקים ורעמים ביחד), "בלגונית" (ההפך של ארגונית), "לנייר" (לעטוף שולחן בנייר), "אזולים" (דברים שאזלו), "מפלוחיות" (מפיות לחות), "שקיא" (שקית לקיא), ועוד.
לדברי גדיש, עובדי המזכירות המדעית של האקדמיה ללשון העברית עובדים לילות כימים להשיב לפונים תשובות מוסמכות ומהירות, ולציון יום העברית יתקיימו במהלך כל השבוע שורה של אירועים, סדנאות ופעילויות מקוונות באתר האקדמיה ללשון.

