חפץ: "יאיר מאוד אובססיבי, חשבתי שהוא גורם נזק לאביו”

בעדותו האחרונה בתיק 4000 התייחס עד המדינה למעורבות בני משפחת נתניהו במינוי עורך לאתר וואלה: "יאיר אמר לי שהוא לא מתכוון ללמוד אלא להשגיח על מדיניות אביו"

ניר חפץ, עד המדינה במשפטו של יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו, המשיך אתמול בעדותו – זה הדיון ה־14 – בחקירה הנגדית בתיק 4000 (פרשת בזק־וואלה) והייתה זו עדותו האחרונה בתיק זה.

 

מי שחקרה אותו אתמול הייתה עו"ד מיכל רוזן־עוזר, הסנגורית של איריס אלוביץ', שנאשמת יחד עם בעלה שאול אלוביץ' במתן שוחד לנתניהו.

 

עו"ד רוזן־עוזר חקרה את חפץ לגבי מעורבות בני משפחת נתניהו במינויים של עורכי אתר וואלה, ככל הנראה במטרה להדגיש את כעסה של המשפחה על חלק מאותם מינויים.

 

כך לדוגמה בנוגע למינויו של אבירם אלעד לעורך הראשי של וואלה ב־2016, אמרה עורכת דינה של אלוביץ' שהיא ובעלה ניסו להצדיק את המינוי בפניי משפחת נתניהו, שכעסה אז על כך, לכאורה, בשל פרסומים שלו בנוגע לפרשת הצוללות, ולומר להם, יחד עם מנכ"ל וואלה דאז אילן ישועה, שהוא "עורך טוב".

 

חפץ השיב שישועה היה אז בלחץ להעביר את המינוי: "הוא מתאר מצב שבו הוא לא מקבל אור ירוק ממר אלוביץ', כי הוא לא מקבל אישור ממר נתניהו. המינוי שלו עורר מורת רוח רבה בבלפור".

 

רוזן־עוזר: "ובכל זאת נשאר בתפקיד שלו. ושרה נתניהו כעסה על זה".

 

חפץ: "נכון".

 

עוד העיד חפץ: "חשבתי שאלוביץ' עושה כל מה שהוא יכול לרצות את משפחת נתניהו בסיקור של וואלה, ולא חשבתי שהוא יכול לעשות יותר ממה שעשה. ואל מול כל זה הם מקבלים את כל המתקפות האלה. את הכעס שמעתי משרה ויאיר ולא מנתניהו".

 

בתשובה לשאלותיה של עורכת הדין התייחס חפץ גם למעורבותו של יאיר נתניהו בענייני אביו. "חשבתי שהוא גורם נזק אדיר לאביו ולמדינה", אמר. "יאיר מאוד אובססיבי, חוזר על מסרים עשרות ומאות פעמים עד שראשך מתפוצץ. שאלתי את יאיר אם הוא מתכוון ללכת ללמוד, אמר 'לא, אני מתכוון בשלוש השנים הקרובות להשקיע בלהשגיח על אבא שלי'". הוא מראש תכנן להשגיח על מדיניות אביו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים