אוכל רחוב: חם בירושלים
זו שעת צהריים קפואה בירושלים, לטמפרטורות הנמוכות מצטרף גם טפטוף טורדני, אבל תנאי מזג האוויר המבאסים לא משפיעים על התור מחוץ ל"מצלה", המקום החדש והלוהט של אבי לוי ברחוב יפו. לוהט לא רק במשמעות הטרנדית, אלא גם מבחינת החום ממש, כשבמרכז המסעדה מוצב גריל רב־קומתי שמחמם את העניינים.
לוי עצמו הוא שף עם נשמה ענקית שמכניס ממנה לתוך הצלחות היפות שהוא מוציא. הוא היה אחד מסיפורי הסינדרלה היפים והזכורים של הריאליטי "מאסטר שף", וכיף לראות שגם שנים אחרי, הירושלמים עדיין נוהרים אחרי כל מה שהוא מציע. במקום החדש שלו, לוי עושה כבוד לאוכל הרחוב הירושלמי, העיר שבה גדל רוב חייו. לא רחוק משוק מחנה יהודה וממסעדת האם שלו, "המוציא", הוא מספק לקהל אוהדיו אוכל מעולה על כלים עתיקים בסגנון מרוקאי וים של אווירה.
מנות כמו קבב טלה בבייגלה ירושלמי (46 שקל), סופריטו שמתבשל על גריל עצים (48 שקל), מעורב ירושלמי (כבד עוף, פרגית, שייטל, טחולים, ליה של כבש ובצל, 52 שקל) וגם שווארמה מצטיינת (52 שקל), מקבלות את טביעת היד הייחודית שלו ומציעות פרשנות חדשה לאוכל רחוב, באמצעות הגריל שבלב המטבח וטאבון הלחמים הענק.
זה מקום על טהרת הבשר, אבל גם טבעונים ימצאו פה כמה מנות מצטיינות מסוגן - קומזיץ מצלה – שומר, קולורבי, תפוח אדמה, בטטה, בצל ופלפל בגריל פחם (42 שקל); תפוחי אדמה מדורה שנאכלים בקליפתם ברוטב עלים ירוקים, שמן זית, טחינה ונענע (32 שקל); ומנה מופלאה המכונה בלאדי של הרי ירושלים – חציל קלוי, קרם בצל שרוף, טחינה וצנוברים קלויים (32 שקל).
לפינת המתוקים בחר לוי מלאבי פיסטוק וסילאן שמרגיש קצת כנאפה בזכות שערות קדאיף (32 שקל); ובסבוסה בריבת שושנים ורוזטה שקדים, שמתחממת לה על הגריל בין השיפודים (32 שקל). / תהל בלומנפלד
מצלה, יפו 105, ירושלים, בין השעות 24:00-12:00, טלפון: 02-6729990