שתי תלונות ראשונות במשטרה נגד הגינקולוג ד"ר גיא רופא
שתי נשים הגישו אתמול תלונה בטענה שהרופא הבכיר פגע בהן מינית • במסגרת הפרשה, שנחשפה ב־ynet וב"ידיעות אחרונות", עלה ל־20 מספר הנשים שטוענות שרופא הטריד אותן ופגע בהן • מירב, אחת המטופלות: "הוא אמר שאם ארצה, הוא יכול לעשות שאיהנה" • משרד הבריאות על פעילותו של רופא: "אנחנו בקשר עם הפרקליטות כדי להחליט על פעולות אפשריות על פי דין"
שתי נשים הגישו אתמול תלונות במשטרה נגד הגינקולוג ד"ר גיא רופא בגין עבירות מין. מאז חשיפת ynet ו"ידיעות אחרונות" סיפרו כבר 20 נשים כיצד רופא הטריד אותן. שבע נשים הגישו תלונות למשרד הבריאות, אחת בגין אונס. במשרד הבריאות אמרו אתמול בנוגע להפעלת סנקציות כנגד רופא: "אנחנו בקשר עם הפרקליטות על מנת להחליט בנוגע לפעולות האפשריות על פי דין".
השבוע פורסמו ב"ידיעות אחרונות" עדויות חדשות שבהן מתארות נשים דפוס בעייתי לכאורה של הודעות מיניות ומטרידות מרופא, לצד פרקטיקות בעייתיות לכאורה במהלך הבדיקות הרפואיות עצמן. העדויות על ד"ר רופא ממשיכות להגיע ומתארות על פי החשד פגיעות והטרדות מיניות במטופלות שלו וגם בקרב נשים שהכיר מפעילותו ברשתות החברתיות.
מירב (28), אישה דתייה ואם לשניים, הגיעה לד"ר רופא באיכילוב לפני כשלוש שנים בגלל בעיה רפואית. לטענתה, אחרי בדיקה הוא הציע לבצע ניתוח קטן כדי לפתור את הבעיה. "הוא שיחק לי בתוך הנרתיק עם האצבע ושאל אותי: 'כיף לך עכשיו?'", מירב טוענת. "התביישתי מאוד. סגרתי את הרגליים. הוא אמר: 'אם את רוצה, אני יכול לעשות שתיהני'. אמרתי לא, קמתי והתלבשתי'".
למרות שפגע בה לטענתה בזמן הבדיקה, החליטה מירב בכל זאת לעבור ניתוח אצל ד"ר רופא. "ידעתי שבהליך כזה יש עוד אנשים איתו אז חששתי פחות", היא מסבירה. "אחרי הניתוח הוא הביא לי את הטלפון שלו ואמר שאפנה אליו בכל בעיה. הוא שלח לי מלא הודעות וממש התחיל איתי. הרגשתי מוטרדת ולא הבנתי מה קורה. רק עכשיו אני מבינה שהוא פגע בי מינית, ושגם הבדיקה עצמה הייתה מוזרה ושונה".
מיטל, בת 22, עבדה לפני כשנתיים בבית החולים איכילוב במסגרת שירות לאומי, שם פגשה את ד”ר רופא. אחרי שסיימה את השירות הוא פנה אליה לטענתה באינסטגרם והטריד אותה. מיטל מספרת שהגישה תלונה לאחות הראשית במחלקת יולדות, אך זו ביקשה שלא תתלונן להנהלה ו”תהרוס לו את החיים”.
"אחרי השחרור פתאום הוא התחיל לשלוח לי הודעות מוזרות כמו ‘לא ידעתי שאת מדגמנת בזמנך החופשי'", מיטל מספרת. "בהתחלה עניתי לו כי לא הבנתי את הקטע שלו, וחשבתי שהוא יוכל לעזור לי עם בעיה רפואית שהייתה לי. הוא הזמין אותי לקפה וזה הדליק לי נורה אדומה. הרמתי טלפון לאחות האחראית וסיפרתי לה מה היה. היא אמרה לי שיכול להיות שהוא מתחיל איתי. הוסיפה ש׳את לא קטינה וזכותו המלאה להתחיל איתך. הוא לא עשה משהו לא בסדר׳. הרגשתי ממש רע. כמה חודשים אחר כך הייתי מאושפזת בהדסה, עברתי ניתוח. פתאום היא התקשרה אליי ושאלה אותי אם התלוננתי עליו, כי פיטרו אותו מאיכילוב״.
גילי (32) מספרת שחשה לא בנוח בקשר מקצועי שנוצר עם ד״ר רופא. ״אחרי שקיבלתי הצעת נישואים הוא איחל לי מזל טוב באינסטגרם", היא מספרת. "רשמתי לו 'תודה', ופתאום משום מקום הוא כתב לי: ׳תבואי אליי לבדיקה׳ כדי לבדוק את נושא הפוריות. זה ממש להיכנס לי לתחתונים. זה חולני ולא מקצועי".
תמר (25) פנתה לטענתה לד״ר רופא דרך האינסטגרם לפני כשנה, לאחר שהתרשמה מפוסט שהעלה, וביקשה לקבוע תור עבור אמה. ״ביקשתי ממנו על הדרך לפרסם את ההרצאה שלי", היא מספרת. "הוא היה נחמד ואמר שכן. הייתי בעננים. הוא כתב: ׳הייתי מאוד שמח אם נוכל להיפגש בעתיד׳. חשבתי שזו פגישה מקצועית וכתבתי לו: ׳אשמח להיפגש׳. פתאום בשלוש בלילה הוא כתב לי: ׳תלמדי אותי יוגה׳. עשה לייקים על תמונות שלי בבגד ים. כתבתי לו שאני נאלצת לסרב לפגישה. ואז שוב באמצע הלילה הוא הגיב: ׳אני חושב שלא הבנת אותי׳. ניסה להמשיך את השיחה, אבל לא הגבתי".
מבית החולים איכילוב נמסר בתגובה למקרה של מיטל: ״הנהלת בית החולים שמעה לראשונה על שיחה זו כעת. מבדיקת המקרה עולה כי האחות קיבלה שיחה מהמתלוננת שנה לאחר עזיבתה את בית החולים על התכתבות בלתי הולמת מצד ד״ר רופא. לדבריה, היא המליצה לה לחסום אותו בטלפון ושוללת כל טענה אחרת. הנהלת בית החולים הבהירה לאחות כי חלה עליה חובת דיווח של המקרה לגורמים המוסמכים, וצר לנו שלא נעשה כך. במקביל, בית החולים ריענן היום לכלל העובדים את נוהל מניעת הטרדות מיניות והבהיר שיש אפס סובלנות לנושא וחובת דיווח על כל חשד לאירועים מסוג אלה״.

