מאפייה: לחמים ומאפים במושב
בשעת בוקר מוקדמת, ריח המאפים של "אישלחם" כבר נישא באוויר שמסביב למושב תעוז, צפונית לבית־שמש. המקום בהחלט שווה עצירה לקפה ופחמימות, אם אתם בסביבה, שכן יד האופה, אייל תמיר, יודעת כאן את המלאכה.
במאפיית הבוטיק הקטנה משתרך התור ורחשיו ההומים מפרים את דממת הנוף שמסביב. את השולחנות על הדק בחוץ כבר ממלאים גרגרנים חרוצים שהגיעו מי עם המחשב הנייד, מי בבגדי הכושר המיוזעים ומי עם עגלת תינוק סקרן. גולת הכותרת כאן הם לחמי המחמצת בעבודת יד, אך מה שממגנט את בלוטות הטעם הם מאפי הבוקר המפתים – קרואסונים זהובים, מתפצפצים ועתירי חמאה, או אחיהם הממולאים בתבליטי שוקולד שקורעים את הבצק, לצד בייגלים שמנמנים, פוקאצ'ות נאות ובריושים בוהקי לחיים, ויש גם מאפים מלוחים. כל אחד מהסוגים שווה בפני עצמו, ונראה כמו פרסומת לבצק, אבל צריך לבחור. אז מעדות ראשונה אקדים ואומר: הקרואסון, וואו. כן, גם זה שמטיל שוקולד נחבא במעמקיו. אל תגלו שאכלתי שניים.
לחמי המחמצת של המאפייה הכשרה - על בסיס כוסמין, שיפון וחיטה מלאה - יוצאים מהתנור מדי בוקר, ומי שמתגוררים בסביבה כבר יודעים ומגיעים לקנות כיכר לוהטת ופריכה. מהלחם הזה, שקנה לו מעריצים רבים, גם מכינים מדי בוקר כריכים טעימים מאוד, עם שלל גבינות, ירקות ומטבלים. המוצרים הנלווים הם של יצרנים מהאזור, שגם מוצאים את עצמם בתוך סלסילות הפיקניק של המאפייה, שיש אותן בגרסה זוגית שאפשר לקנות ולצאת לאכול בטבע הנהדר שמקיף את המקום. / ענת לב־אדלר
• אישלחם, מושב תעוז, שני-שישי בין השעות 14:00-8:00, טלפון: 02-6634477, ishlechem.co.il