שתף קטע נבחר
 

נערה בסיכון נעדרת כבר שבוע

אליאנה בת ה־15 יצאה לחופשה מהמעון של משרד הרווחה ולא חזרה • מקורביה: "אנחנו דואגים, אין קצה חוט"

כבר שבוע ימים שאליאנה ים בת ה־15 נעדרת מבלי שאף אחד יודע על מקום הימצאה. היא יצאה לחופשה מהמעון של משרד הרווחה שם היא מתגוררת ומאז נעלמו עקבותיה. היא נראתה לאחרונה ב־30 בדצמבר בנס־ציונה.

 

"היא ילדה נהדרת ושובת לב", מספרים מקורבים לנערה. "בצו בית משפט היא הגיעה למעון סגור, מוסד של חסות הנוער שמטרתו הייתה להגן עליה. החלה עבודה טיפולית, אך ברגע שיכלה לברוח - ברחה".

 

גורמים ממשרד הרווחה מספרים שהכתובת הייתה על הקיר. לאחר שברחה מספר פעמים מהמוסד הוחלט להפסיק לאפשר לה לצאת לחופשות. אבל אחרי למעלה מחמישה שבועות בהם אפשרות זו נמנעה ממנה, לאחרונה החליט בית משפט השלום לנוער לאפשר לה לצאת, זאת בניגוד להמלצת המעון.

 

"לאחר בריחה של כל נערה, כל ההשקעה והשיקום יורדים לטמיון. כל שעה שנערה נמצאת בחוץ תדרוש אלפי שעות טיפול, ולא בטוח שאפשר יהיה למחוק ולתקן לחלוטין את הטראומות והצלקות. הפעם אנחנו דואגים יותר כי אין קצה חוט היכן היא. כבר שבוע ימים מתחת לרדאר", מסבירים המקורבים.

 

לדבריהם, "אנו זועקים את זעקתן של כל הנערות בסיכון. לעיתים אלו נערות שמגיעות מבתים קשים שלמשפחות אין את היכולת לדאוג להן, חלקן הן בנות מבתים רגילים ונורמטיביים שעברו משבר כלשהו. אלו נערות חסרות ישע, והטיפול בהן צריך להיות הוליסטי – מערכת שלמה – משפט, משטרה, רווחה. זה משהו מערכתי שהמדינה צריכה להתעורר אליו".

 

מהמשטרה נמסר: "עם הדיווח על בריחתה של הקטינה מהמוסד בו היא שוהה תחת צו נפתחה חקירה, במסגרתה בוצעו ומבוצעות פעולות רבות על מנת לאתרה בהקדם ולהחזירה למעון. החקירה נעשית בתיאום עם גורמי הרווחה והאפוטרופסים שלה". המשטרה מבקשת את עזרת הציבור בחיפושיה. כל היודע דבר על מקום הימצאה מתבקש לדווח לתחנת משטרת נתניה בטלפון 09-8864444 או להתקשר למוקד המשטרה 100.

פורסם לראשונה 06.01.22, 23:19

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים