המרוץ אחר הבדיקה

התורים לבדיקות ה־PCR הצטמצמו, אך לעומת זאת בבתי המרקחת עלה הביקוש לבדיקות האנטיגן • וולט: הערכות הביתיות הפכו למוצר הכי פופולרי שלנו • בנט הורה להיערך לתרחיש של 4,000 חולים קשה, פרופ' אש הודיע על ביטול המדינות האדומות

ראש הממשלה נפתלי בנט הנחה אמש בדיון "חיתוך מצב" להיערך לתרחיש מחמיר של 4,000 חולים קשים בקורונה, על אף שלפי הערכת המומחים מספר החולים הקשים לא יעלה על 2,500. מוקדם יותר הכריז מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, על ביטול רשימת המדינות האדומות בשל התפרצות האומיקרון בישראל. עם זאת הזהיר אש: "עדיין יש להימנע מנסיעות שאינן הכרחיות, התחלואה גבוהה בכל העולם".

 

בינתיים, ברבים ממוקדי בדיקות הקורונה ברחבי הארץ הורגשה אתמול תנועה דלילה יחסית של נבדקים, אם כי היו מוקדים שבהם עדיין נרשמו תורים ארוכים. הנתונים: עד לשעה 17:30 בוצעו אתמול במוקדים 117 אלף בדיקות PCR, לעומת 218 אלף שלשום. הרקע לירידה במספר הנבדקים: מתווה הבדיקות החדש שנכנס לתוקף ושבמסגרתו בדיקת ה־PCR תותר בחינם רק לבני 60 ומעלה או לאנשים בקבוצות סיכון. "היום אנחנו עדים לכמה תופעות", הסביר גורם בכיר בניהול בדיקות הקורונה. "מצד אחד אנשים שבאים היום להיבדק כי הם מפחדים שמחר לא יבדקו אותם, ומצד שני אנחנו רואים ירידה משמעותית בכמות הנבדקים במתחמים. במתחם כמו בפתח־תקווה, שם היו מחכים שעה וחצי, נרשמו היום תורים של 30 שניות".

 

במוקד בדיקת הקורונה באזור התעשייה הצפוני בקיסריה דווקא היה אתמול תור ארוך. "ייקח כמה זמן שייקח", הסביר קובי עובדיה שהמתין שם. "באתי עם האישה והילד להיות בטוח בבדיקה אמינה. למה שאני אשלם כסף על הבדיקות מרשתות הפארם שלא ממש אמינות? בכלל, הבנתי שיש תורים ארוכים גם ברכישת בדיקות האנטיגן הביתיות, אז כבר עדיף לחכות פה לבדיקה בטוחה יותר, לא?". ישראלים רבים גם הגיעו לבתי המרקחת כדי לקנות ערכות בדיקה ביתיות, והמלאים נגמרו וחודשו במהירות. ״התור ארוך", סיפר צביקה ארדיטי, שביקש לקנות ערכת בדיקה באחד מסניפי סופר־פארם. "כל אחד כאן קונה כמה ערכות ביתיות כי ישראלים מתלהבים וחושדים שאולי ייגמרו הערכות".

 

ההסתערות על הבדיקות לא פסחה על ענף המשלוחים. מחברת וולט נמסר כי בדיקת קורונה ביתית הפכה למוצר הנמכר ביותר בקטגוריית הריטייל בפלטפורמת המשלוחים שלה, יותר מחלב, מלפפונים ועגבניות למשל, וזאת אחרי שבשבועיים האחרונים חל זינוק של כ־300 אחוזים בביקוש לבדיקות. למעשה, מספרים בחברה, מאז ההכרזה על שינוי מתווה הבדיקות - בכל חמש שניות בממוצע מוזמנת בדיקת קורונה דרך וולט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים