מתוק ומלוח: מאפי ערמונים
אחת התמונות שהופיעו באינסטגרם בחג המולד ולכדה את עיניי, הייתה זאת של דיוויד בקהאם יושב וקולה באח שבסלון ערמונים למשפחתו. התמונה עוררה בי געגוע לערמונים, שאני נוהג לנשנש ברחובות פריז וברלין בחודשי החורף. לכן כשהתבשרתי שהשף־קונדיטור דוד לאור ושותפתו מיכל לודריקס פצחו בחגיגת ערמונים, לא היה מאושר ממני.
"הם חומים, שמנמנים ומדיפים ניחוח חורף, וינואר הוא שיאה של עונת הערמונים", אומר לאור. "דומה שאין חוויה אירופית חורפית מזו של מוכרים שעומדים בדוכנים קטנים וקולים ערמונים, והארומה הייחודית נישאת באוויר. בקונדיטוריה הצרפתית בפרט נעשה בערמונים שימוש במגוון אופנים – מסוכרים, טחונים לממרח מתוק או בשלמותם, והם משתדכים לכל סוג של בישול ואפייה".
במהלך החודש הקרוב השניים ימכרו בקיוסק החדש שלהם בגן גדעון, סמוך לפארק המסילה בשכונת בקעה בירושלים, מאפים מלוחים – קיש בטטה וערמונים (19 שקל) ומאפה עלים עם כרישה ושמנת (21 שקל), וכן יצירות מתוקות (אם כי בקומץ מהן לאור נסחף לטעמי עם מינון הסוכר). הרפרטואר כולל את המון בלאן – הקינוח הכי מזוהה עם ערמונים – שהוא שילוב מושחת של מרנג, קצפת וזילופי קרם ערמונים (32 שקל). עוד ברשימה: פרשנות אישית לקלאסיקות צרפתיות כמו באבא או רום, פחזנית במילוי פטיסייר וערמונים מסוכרים (11 שקל) ומקרון נפלא (6 שקלים), קרואסון שוקולד חלב (18 שקל) ובריוש קרם שקדים (15שקל). ויש אפילו טוסט בריוש עם ממרח ערמונים.
את אורגיית הערמונים הכיפית הזאת רצוי ללוות בשוקו עם קצפת ערמונים, שיחמם אתכם בעונת הקרה. השוקו הולך טוב במיוחד עם חטיף שוקולד מרציפן, וויסקי וערמונים (36 שקל) או עם קרמבו ערמונים בציפוי שוקולד לבן (18 שקל).
היצירות הללו כשרות וניתן להשיג אותן גם בבית המאפה ובחנות הקונדיטוריה של לאור במבשרת ציון. ניתן גם לעשות הזמנות טלפוניות למשלוחים. / אמיר קמינר
חגיגת ערמונים, דוד לאור – הקיוסק בגן גדעון, בקעה, ירושלים, והקונדיטוריה (היצירה 4) ובית המאפה (היצירה 12) במבשרת ציון. ראשון־חמישי 07:30־19:00, שישי 07:30־15:00. להזמנות: 02-5793311