yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: גבריאל בהרליה
    7 ימים • 13.01.2022
    עידן הטיק-טוק
    רענן שקד פגש ארבעה מהטיקטוקרים החזקים בישראל, שמצליחים להרוויח הרבה כסף באפליקציה הפופולרית ולהיות מחוזרים על ידי הפוליטיקאים
    רענן שקד | צילום: גבריאל בהרליה
    אני מדחיק אותה – רוב האנשים מעל גיל 30 מדחיקים אותה – ומתייחס אליה כמו למקום הזניח הזה שבו ילדים עושים ליפ סינק, מתאמנים בשרבוב שפתיים ומשכשכים במיטב קלישאות הז'אנר: מכות קלות למצלמה לטובת חיתוך מפתיע, ריקודים ותנועות גוף מסונכרנים על רקע סלונים כעורים, חדרי נעורים, מטבחי הגיהינום הבורגני ותמיד כותרת מפחיתה מערכך בנוסח "הכי עקומים", "חוסר הקואורדינציה שלי" וכל יתר ההצטנעויות שאומרות: היי, בכלל לא ניסיתי לזהור לרגע – למרות שזה בדיוק מה שכולנו הרי עושים פה. תאהבו אותי בבקשה.

    טיקטוק מפחידה אותי. היא ענקית. הכי גדולה בעולם. היא שייכת לתאגיד בייטדאנס הסיני, היא בולעת מיליוני ילדים למחייתה, והיא רכבה על הקורונה כמו על גב נמר סיני – או עטלף – כל הדרך למיליארד משתמשים בחודש, ולפני כשבועיים הדיחה את גוגל מפסגת דירוג הדומיינים הפופולריים בעולם. הילד שלי מתחנן שאני אפתח לו חשבון שם. אין לי מושג כמה זמן עוד נשאר לי להצליח לסרב. זה עולם של ילדים, "ולכן הקורונה הייתה ה־זמן של כוכבי טיקטוק לפרוץ כי כולם היו בטלפונים הניידים כל היום. היום אתה לא יכול כבר להעלות סרטון לפני אחת־שתיים בצהריים, כי רק אז כולם חוזרים מבית הספר ולפני זה הם לא יראו", מסביר לי הטיקטוקר המוביל אפיק גלברג, 18, מקריית־אתא – או, קחו הגדרה שלו, "שחקן ויוצר תוכן בטיקטוק".

     

    הריאיון המלא - בגיליון הסופ"ש של ידיעות אחרונות

     

    yed660100