טל שחר: קפה ומחלבה

בימים אלה, כאשר האוויר נקי והגבעות מוריקות, כיף להגיע למשק העיזים המשפחתי "עיזה פזיזה – משק צבן" במושב טל שחר שליד גדרה. במשק דיר קטן עם כ־70 עיזים חולבות. הוא נמצא סמוך מאוד למחלבה ולמרכז המבקרים, שממנו ניתן לצפות בתהליך יצירת הגבינות. אלה נמכרות בחנות המקומית, השוכנת במבנה מרכזי שבו יש גם בית קפה, ואפשר לקנות וגם לטעום את התוצרת המושקעת: מוצרי חלב, יוגורטים ומגוון גבינות עיזים טריות ובשלות. כל הגבינות הן בייצור עצמי, ללא תהליכי עיבוד או שימוש בחומרים משמרים, ונעשות על בסיס החלב שנחלב בדיר מדי יום.

 

מרכז המבקרים של עיזה פזיזה מקיים סדנאות ופעילויות חוויה המתאימות להורים ולילדים, ומארח לקוחות פרטיים וקבוצות, סיורי טעימות, פעילויות חוויה, סדנאות גיבון ועוד. במקום גם נמכרת תוצרת מתחלפת של חקלאים מהאזור.

 

ואם אתם בסביבה, שווה לשוטט באזור החקלאי הוותיק. קחו סל פיקניק עם הגבינות הטובות (בעיקר המיושנות) שתיקנו במקום, לצד עוד מטעמים שמכינים היצרנים מהסביבה, ושבו לאכול בטבע. / ענת לב־אדלר

 

עיזה־פזיזה, א'־ה' 08:30־16:00, ו' 08:30־15:00, בשבת סגור, 052-2589900, izapzizadairy.com

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים