אוכל: מעורב ירושלמי
בשורה משמחת במיוחד לחובבי "בוסתן ספרדי" ו"מלכת היופי של ירושלים": נמרוד נורמן, השף של מסעדת "02" במלון ענבל בירושלים חבר לזוג הבשלנים שמעון ואסתר הדסי, כדי לרקוח את הארוחה "בקצב הלדינו" – מחווה טעימה מאוד למטבח הספניולי של קהילת הס"ט הירושלמית. נורמן חקר את המטבח המשובח הזה, המתאפיין בתבשילים בבישול ארוך, תיבול עדין והשפעות מהמטבח הערבי ויצר פרשנות עדכנית למאכלים המסורתיים.
החל ממחר, במשך שבועיים, אפשר יהיה ליהנות מ"בקצב הלדינו": התפריט עשיר ומגוון, המטעמים מוגשים בכלים שנבחרו בקפידה וברקע מושמעת מוזיקת לדינו. בתחילת הארוחה, מקבץ פותח תיאבון נערם על השולחן: סלט שעועית, חצילים מטוגנים ברוטב עגבניות, קציצות פרסה, סלט מלפפונים ושמיר, פלפלים ברוטב שום וכל הכבודה הזאת הולכת היטב עם הלחם המיוחד. במנות ביניים תתחבטו בין מנות פיקנטיות כמו לחמזיקס די פזי קון קרנה (בצק מטוגן ממולא תרד ובשר) וקאלדו די גרבנזוס (מרק חומוסים ובשר חריף). באגף העיקריות הדילמה קשה אף יותר: סופריטו דה גאינה (תבשיל עוף ותפוחי אדמה משובח), מדיאס די קלבסיקס אינצ׳ידס קון קרנה (סירות קישוא ממולאות בשר טעימות מאוד) ופסקדו קון סוס די אגריסטדה, הלוא הוא דג דניס ממולא המוגש עם רוטב לימוני – מנה שהיא ללא ספק משיאי הארוחה. את החגיגה מקנחים עם טישפישטיל (עוגת תבלינים ואגוזים) וקורבייה סוטלאצ׳ (עוגיות שקדים וקינמון במילוי גלידת אורז ומי הדרים). וכן, רק שמות המנות עושות חשק לעלות לרגל לבירה. מחיר הארוחה: 150 שקל. / אמיר קמינר
ארוחת "בקצב הלדינו", 15.2-1.2, ראשון-חמישי, 22:30-18:00, מסעדת 02, מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756649