מסתמן: עו"ד גלי בהרב־מיארה תיבחר ליועצת המשפטית לממשלה
הבחירה: בהרב־מיארה הומלצה על ידי ועדת האיתור יחד עם ד"ר רועי שיינדורף ועו"ד איתי אופיר – מבלי שזכתה בתמיכת היו"ר גרוניס • המינוי: המשפטנית שכיהנה בעבר כבכירה בפרקליטות הייתה המועמדת המועדפת על ידי שר המשפטים סער, שיביא את שמה לאישור הממשלה • הסערה: המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי נשאר מחוץ לרשימה הסופית – ובימין טוענים כי נציגי סער בוועדה "סיכלו" את מועמדותו משום שהוא תומך בהסדר טיעון לנתניהו
נסללה ככל הנראה דרכה של עו"ד גלי בהרב־מיארה לתפקיד היועצת המשפטית לממשלה, במקום אביחי מנדלבליט שיסיים מחר את תפקידו. זאת אחרי שוועדת האיתור לבחירת היועץ או היועצת החליטה להעביר את מועמדותה לשר המשפטים גדעון סער. בהרב־מיארה היא המשפטנית המועדפת לתפקיד על ידי סער, ויחד איתה נבחרו ד"ר רועי שיינדורף ועו"ד איתי אופיר. ההפתעה הגדולה: המשנה ליועץ המשפטי לממשלה רז נזרי נשאר מחוץ לרשימה הסופית, וצפוי להתפטר בקרוב.
מיארה צמחה בפרקליטות וכיהנה בתפקידה האחרון כפרקליטת מחוז תל־אביב (אזרחי). לפני כמה שנים פרשה ומאז היא עובדת כעורכת דין וכיועצת בשוק הפרטי. מיארה תובא ככל הנראה על ידי סער לאישור הממשלה כבר בשבוע הבא, ובכך היא צפויה להפוך לאישה הראשונה שמכהנת כיועצת המשפטית לממשלה. מיארה לא הומלצה על ידי יו"ר הוועדה, אשר גרוניס, נשיא בית המשפט העליון בדימוס, שגם לא הצביע לפני שש שנים בעד בחירתו של מנדלבליט, בטענה שכהונתו כמזכיר ממשלת נתניהו מהווה ניגוד עניינים.
"הוועדה התרשמה מהעוצמות שמיארה הפגינה בהופעתה בפנייה", הסבירו גורמים המקורבים לוועדה, "מדובר באשת מקצוע המכירה לפני ולפנים את המערכת המשפטית, אבל גם מדובר במקצוענית הרואה את מגרעותיה ומה יש לתקן בה. מיארה מבינה שתפקידו של היועץ הוא לייעץ לממשלה ולהיות שותף לתוצאות החלטותיה, ובה בעת להיות שומרת סף כדי שתפעל בגבולות החוק".
כאמור, ועדת האיתור בראשות גרוניס ממליצה לסער על שלושה מועמדים, ובהם מיארה. מכיוון ששר המשפטים כבר הודיע כי מיארה היא המועמדת המועדפת עליו, היא אמורה לקבל את התפקיד. שני המועמדים הנוספים והמפתיעים שהומלצו הם המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לעניינים בינלאומיים רועי שיינדורף, והיועץ המשפטי למערכת הביטחון איתי אופיר.
כאמור, המועמד שנחשב למתחרה העיקרי של מיארה, נזרי, לא נכלל ברשימה הסופית, למרות שהרשים מאוד את חברי הוועדה וזכה בקולו של היו"ר גרוניס. נזרי היה המועמד הטבעי לתפקיד מבין בכירי משרד המשפטים, גם שמו הועבר על ידי סער לבחינת הוועדה, אלא ששניים מחבריה התנגדו למינוי שלו – דן מרידור הרואה בו שמרן וכן ח"כ צבי האוזר. האחרון, חבר מפלגתו של סער, לא נימק את התנגדותו לנזרי, אולם ההערכה היא שעשה זאת מחשש ששמו יעלה להצבעה בממשלה. נזרי נחשב פופולרי בין שרים שונים, וייתכן שהיה נוצר לחץ להעמיד גם את שמו להצבעה.
גורמים במערכת הפוליטית, בעיקר מצד ימין, זעמו על השארתו של נזרי מחוץ לרשימה הסופית. נזרי המליץ בזמנו לבטל את סעיף השוחד בתיק 4000 של ראש הממשלה לשעבר נתניהו וכן לא להעמיד אותו לדין בתיק 2000. נטען שסער ונציגיו בוועדה, מרידור והאוזר, "סיכלו" למעשה את מועמדותו של נזרי, שתומך בהסדר טיעון לנתניהו.
ח"כ משה ארבל (ש"ס) אמר בעקבות פרסום השמות הסופיים: "שלושת המועמדים של ועדת האיתור ראויים מאוד, אבל המהלך של גדעון סער, להציע את נזרי כמועמדו, ואז להצביע נגדו בוועדה, הוא מעשה נבלה בזוי והונאה. אין מי שיחלוק על כך שנזרי הוא עובד ציבור נאמן ומוכשר וראוי היה להיות לפחות אחד מהשלושה. אין גבול לציניות ולפוליטיקה המכוערת".
מיארה סומנה על ידי סער עוד בקיץ בשנה שעברה. בשיחות ביניהם הוא הציג בפניה את תוכניתו לפצל את תפקיד היועמ"ש, בין היועץ לממשלה לבין ראש התביעה הכללית. מיארה שידרה לסער כי היא תומכת במהלך. גורמים המקורבים לוועדה הוסיפו עוד על הבחירה: "התרשמנו שמיארה היא מקצוענית המכירה היטב את המערכת, אך מצד שני לא מחויבת לאיש בצמרת קבלת ההחלטות ותוכל לשמור על אובייקטיביות. היא עשתה רושם של אדם בעל עוצמות ושכל ישר ושמבינה את תפקיד מוסד היועמ"ש".

