איך להוזיל את חבילת התקשורת המשפחתית

אם מוותרים על האייפון הכי עדכני, בוחרים את התוכנית הכי זולה בסלולר, שוקלים מחדש את הטריפל ומוותרים על סיב אופטי, אפשר לחסוך המון כמעט בלי להרגיש • ככה עושים את זה חכם • ישראל וולמן

ממש כמו מים וחשמל, סלולר ואינטרנט הם כיום מרכיב הכרחי בהוצאה החודשית של כל משפחה. על הצורך בטלפון קווי כיום, ואפילו במינוי לטלוויזיה רב־ערוצית, אפשר להתווכח. הטלטלה שעבר שוק התקשורת בישראל בעשור האחרון פותחת מגוון גדול למדי של אפשרויות, שלא כולם מודעים להן. משפחה ממוצעת יכולה לחסוך סכום נכבד רק בתכנון נכון של צרכים, ועם ויתורים קטנים בלבד.

 

סמארטפון: עד 2,000 שקל

 

ישראל, עם כל קוטנה, היא מכרה זהב ליצרניות סלולר כמו סמסונג ואפל: יותר מ־60% מהסמארטפונים הנמכרים בארץ הם הדגמים היקרים, שעולים יותר מ־3,000 שקל. בעולם, המכשירים הפופולריים ביותר הם ברמות הביניים. השיפור העצום שחל בשנים האחרונות ברמתם מספיק לצרכים של רובנו.

 

לכן, למי שמבקש לחסוך — באמת שאין כבר סיבה מהותית להוציא יותר מ־1,300 עד 2,000 שקל על סמארטפון. בסכומים האלה, מכשירים מבית שיאומי, וואן־פלוס, אופו ורילמי — כן, כולם תוצרת סין — יספקו לכם חוויית כמעט־פרימיום מעולה עם מינימום של ויתורים, וברמת אמינות גבוהה. מתעקשים על אפל וסמסונג? גם הן מציעות במחירים כאלו דגמים טובים מאוד, שנחשבים להיטים באירופה ובארה"ב.

 

הגדירו לעצמכם את סכום הקנייה המקסימלי ואת שתי התכונות החשובות לכם ביותר. עם הנתונים הללו קל לאתר את הסלולרי המתאים לכם בעזרת הביקורות המופיעות ב"ממון", באינטרנט, או סתם בחנות אמינה שאתם מכירים.

 

סלולר: ההצעה הכי זולה

 

תעריפי הסלולר בישראל הם מהנמוכים בעולם. חשבון ממוצע אמור לעלות בין 30 ל־45 שקל. את המחירים הכי נמוכים תמצאו ב־We4G (אקספון), בגולן טלקום (שנטמעה בסלקום), ב־012 מובייל של פרטנר, ובחברות MVNO כמו רמי לוי תקשורת ואחרות.

 

החברות הוותיקות מרשות לעצמן לגבות (קצת) יותר, במסווה של "ערך מוסף", או תוספת דקות חיוג לחו"ל "במתנה". באחרונה הן מצאו פטנט חדש להכנסה נוספת — שיווק "חבילות דור חמישי" הכוללות יותר נפח גלישה. בפועל, מדובר בבלוף: רשת הדור החמישי עדיין בחיתוליה בישראל, וכמעט שלא ניתן ליהנות מיתרונותיה. כך שאם אין לכם קרובים בחו"ל, ואם אתם גלשני סלולר ממוצעים בלבד — פשוט לכו על ההצעה הכי זולה שתמצאו, שתואמת את נפח הגלישה החודשי הממוצע שלכם.

 

שירות טלוויזיה: אפשר בלי

 

בעידן האינטרנט והסטרימינג, רבים מאוד, במיוחד צעירים, יכול להסתדר בלי טלוויזיה רב־ערוצית. כל טלוויזיה חדשה מגיעה עם חיבור לאינטרנט ועם מערכת הפעלה, רק שכאן, האפליקציות שניתן להוריד הן ערוצי טלוויזיה (כמו הערוצים המכונים "ליניאריים" — 11,12,13,14) או שירותי סטרימינג (כמו נטפליקס). רוצים עוצמת עיבוד גבוהה יותר? קנו סטרימר טוב בכמה עשרות שקלים, הוצאה חד־פעמית.

 

אם בכל זאת חשוב לכם לקבל שירות זול שמארגן עבורכם את תכני המדיה, מספק גם אפשרות הקלטה או צפייה חוזרת, ובעיקר מציע מגוון רחב של ערוצי ילדים ו/או ספורט — ההיצע רחב למדי: חוץ מסלקום TV ופרטנר TV, גם HOT ו־yes פתחו שירותים "רזים" וזולים יותר בטכנולוגיית האינטרנט (NEXT ו־Sting), ועם היצע מוגבל של סרטים וסדרות. בהחלט ייתכן שהמעט הזה הוא די והותר בשבילכם.

 

בחישוב הכולל של ההוצאה חשוב לשים לב גם ל"פרטים הקטנים": למשל — כמה יעלה כל ממיר, האם וכמה תשלמו להתקנה, מהם בדיוק ערוצי הספורט הנכללים בחבילת הבסיס, וכמה תעלה התוספת לערוצים השווים באמת.

 

אינטרנט: לא חייבים אופטי

 

תוכלו לחסוך גם בוויתור על מהירויות אינטרנט גבוהות במיוחד. נכון, סיב אופטי מספק מהירות ויציבות, ובעיקר מאפשר למכשירים רבים לעבוד במקביל ברחבי הבית, אבל אם אתם רווקים, או משפחה קטנה, וגרים בדירה ממוצעת — ברוב המקרים 100 מגה־ביט בשנייה, ואפילו למטה מזה, יעשו עבורכם את העבודה, גם אם הם מגיעים דרך קווי הנחושת של בזק או כבלי HOT. בטח אם אתם לחוצים על כל שקל.

 

טריפל: תלוי במרכיבים

 

חבילת הטריפל הייתה לאורך שנים דרך נוחה להוזלת שלושה שירותים שונים — טלוויזיה, אינטרנט וטלפון קווי — שכולם יחד עולים פחות מכל אחד לחוד. אבל היום כדאי לבדוק טוב־טוב אם גם ב־2022 זו עסקה טובה עבורכם: בעידן האינטרנט, מרכיב הטלוויזיה בטריפל כבר לא בהכרח נחוץ, ובעידן הסלולר מרכיב הטלפון הקווי עשוי להיות מיותר.

 

למי שבכל זאת מעוניינים בשירות טלוויזיה ובטלפון קווי, הטריפל הוא פתרון חסכוני. שימו לב: כל החברות מציעות מגוון תוכניות טריפל, וחשוב לבחור את הכי מתאימה עבורכם: למשל, אם אתם לא עושים שימוש בטלפון קווי, ייתכן שתעדיפו את הטריפל שמציעה סלקום, שכולל מגבר קליטת WiFi בבית במקום טלפון ביתי, או שתבחרו בחבילה הכוללת מעט דקות שיחה.

 

אזהרה: כמעט כל החברות מציעות טריפלים בסכום קורץ "לשלושה חודשים" בלבד, או אפילו לשנה, שאחר כך קופץ בעשרות אחוזים ולעיתים פי שניים. חפשו הצעה שמבטיחה מחיר נמוך לטווח ארוך ככל האפשר, ובכל מקרה — קחו בחשבון את הסכום לאחר ה"הנחה" כדי לחשב כמה באמת תשלמו בכל חודש בפריסה שנתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים