ג'וז ודניאל: סיפור של חורף

בלי קשר לסטטוס הקורונה של איטליה (בעת כתיבת שורות אלה, לא אדומה), הביקור במסעדת "ג'וז ודניאל" במושב בני ציון הוא חתיכת דרישת שלום מארץ המגף, ובעיקר מהכפרים הקטנים בטוסקנה שאליהם מגיעים בטיולי כוכב. האווירה היא מה שנקרא "כפרית" — אולי כי המסעדה שוכנת בלב המושב הפסטורלי שבשרון והדרך אליה עוברת בין פרדסים — העיצוב והריהוט חמימים ונעימים, וביום חורף גשום זה מרגיש מאוד חוצלארצי, ובימינו זה לגמרי דיינו.

 

התפריט של המסעדה הלא־צעירה הזו עבר בימים אלה חידוש. תפריט החורף משלב מנות חדשות ומפתיעות לצד מנות אייקוניות שמלוות את המסעדה שנים רבות, פרי יצירתו של השף שניר אנג־סלע, לשעבר ממסעדת "בלו היל" הניו־יורקית, השואב את השראותיו מהמטבח הצרפתי והאיטלקי עם נגיעות ים תיכוניות.

 

אנג־סלע שם דגש על החיבור של התפריט לטבע הקסום שמקיף אותה על ידי שימוש בחומרי גלם עונתיים טריים – שאת חלקם הוא קוטף היישר מחלקות הירק שבלב הגינה המקיפה את המסעדה – לצד מנות פסטה שונות שהוא מכין מפסטה טרייה שמייצרים במקום, מנות דגים, פירות ים, בשרים משובחים ומנות שנאפות בטאבון איטלקי.

 

במנות החדשות תוכלו להתחיל עם מרק אפונה בתוספת קריספי בייקון (48 שקל), שהולם מאוד אווירה חורפית; ולהמשיך עם פפרדלה תוצרת בית עם פירות ים (136 שקל); או אוכף טלה עם כרוב בלדי ממולא צ'ימיצ'ורי, צימוק אוזבקי וציר טלה (194 שקל). המחירים לא עממיים, אבל גם החוויה לא. לתפריט מתלווים מגוון יינות בכוסות. / תהל בלומנפלד

 

גוז' ודניאל, אנשי בראשית, מושב בני ציון, 09-7714122, א'־ה' 17:00־23:00, שישי 12:00־23:00, שבת 17:00־23:00

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים