ארוחה: שפים מרימים

עולם הבליינות הופך לאחרונה ליותר ויותר טעים, הודות לחדירה של שפים בכירים להוויה הלילית. הם רוקחים מנות שמשתלבות עם ריקודים ודרינקים. אפילו מאיר אדוני בחר להפוך את חיי הבליינים למרתקים יותר: השף חבר ל"מלי מלו", הדאנס בר הקולינרי, הפועל על גג מלון הבוטיק BOBO בתל־אביב ובנה תפריט, המבוסס על מנות ממסעדותיו בחו"ל וממסעדות העבר שלו בארץ. אז למה לטוס לחו"ל כשאפשר לנשנש מנות עם שמות כמו "סמטאות איסטנבול" (55 שקל) - קרפצ'יו חציל עם טחינה אתיופית, "הקצב מביירות" (63 שקל) - קובנייה על ברוסקטת כוסמין, והשיא - צרחות בבנגקוק (73 שקל) שבמרכזה פרוסת סשימי דג. ההיצע כולל גם הרבה שיפודים, שהולכים נהדר עם הקוקטיילים של נעם שרת.

 

ואילו השף שחף שבתאי ("פופ אנד פופ") היצירתי ועתיר הדמיון מפגין יכולות ב"קפלה", הלאונג'־בר הקולינרי, המשתרע על פני קומה שלמה במגדלי חג'ג' בתל־אביב. התפריט שלו נותן פרשנות עדכנית למטבח האסייאתי הייצרי. שבתאי עושה שימוש רב בדגים נאים, פירות ים וחומרי גלם אקזוטיים. מומלץ במיוחד לטעום את הכיסונים והדים־סאמים (כולם בסביבות ה־65 שקל) ואת הקינוחים הנהדרים. תענוג לשבת על הבר, ללגום מהקוקטיילים של זיו אדלשטיין, שעושים שימוש בפירות טריים ולהשקיף על הנוף של תל־אביב. / אמיר קמינר

 

מלי מלו, מלון BOBO, יבנה 42, תל־אביב. 077-2302563. ראשון-שבת, 2:30-19:00.

 

קפלה, מגדלי חג'ג', קומה ה־14, הארבעה 28, תל־אביב, שני-רביעי ושבת, מ־20:00 עד אחרון הלקוחות, חמישי־שישי מ־21:00 ועד אחרון הלקוחות. הזמנות דרך אתר הפייסבוק והאינסטגרם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים