לראשונה בישראל: ייצור אבקת חלבון מביצים
שמואל לסר, משווק הביצים הגדול בישראל, רוכב על טרנד אבקות החלבון - שוק שנמצא בצמיחה - ומשיק את המותג "SUPER" לאבקה מתוצרת מפעל צאם שבבעלותו. האבקה, שמכילה 25 גרם חלבון במנה, תהיה מבוססת לראשונה בארץ על חלבון ביצה ולא על מי גבינה, ותתחרה באבקות של תנובה שמקורן בחלב.
לטענת צאם, חלבון הביצה הוא החלבון הטבעי והאיכותי ביותר בעולם התזונה. החברה פיתחה תשלובת חלבונים שיתרונם שהם נספגים לאט יותר ומשמשים לתחזוקת השריר, בניגוד לחלבון מי הגבינה שנספג מהר ונועד להתאוששות מהירה אחר אימון ספורט. שוק מוצרי המזון עתירי החלבון זינק ב־21% בשנה החולפת, ונרכש בעיקר על ידי ספורטאים או כאלה הרוצים להיכנס לכושר ולהתבסס על תזונה עתירת חלבון. הביקושים הגוברים הביאו למדפים לא רק מוצרי חלב מועשרים של תנובה ושטראוס, אלא גם קטגוריות נוספות - מחומוס, דרך בייגלה ועד מרקים מועשרים בחלבון.