עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים טבעוניות
10־12 עוגיות
לבצק:
• 210 גרם (1 כוס ו־1/2) קמח
• 1/2 כפית אבקת אפייה
• 1/4 כפית מלח
• 35 גרם (1/3 כוס) קוקוס טחון או שקדים טחונים
• 100 גרם שמן קוקוס מומס
• 125 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
• 50 גרם (2 ו־1/2 כפות) חמאת בוטנים טבעית
• 120 גרם שוקולד צ'יפס מריר
כך עושים:
1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח וקוקוס לתערובת אחידה.
3. מוסיפים שמן קוקוס, סוכר חום וחמאת בוטנים ומערבבים בעזרת מרית עד לקבלת תערובת בצקית.
4. מוסיפים כמעט את כל השוקולד צ'יפס (שומרים מעט לקישוט החלק העליון של העוגיות) ומערבבים בידיים לפיזור אחיד בבצק.
5. מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
6. מקשטים כל עוגייה בשוקולד צ'יפס בחלק העליון.
7. אופים במשך 8־10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים ומתייצבות, אך עדיין מעט רכות במרכזן.
8. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
טיפים:
• העוגיות נשמרות בצנצנת אטומה עד שבוע.
• אפשר להקפיא את העוגיות המוכנות בכלי אטום עד חודש.
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• חשוב שלא לוותר על המלח משום שהוא מאזן את המתיקות ומדגיש את הטעמים.

