בגלל עומסי התנועה שמחריפים: שירות באבל בתל־אביב והסביבה יפעל גם בימי שישי
שירות באבל בת"א והסביבה יתחיל בשבועות הקרובים לפעול גם בימי שישי. כך אישר באחרונה משרד התחבורה. השירות, שמסיע 7,000 איש ביום, נועד במקור לשרת הגעה למקומות העבודה בימים ראשון עד חמישי, אך כעת מכירים במשרד גם בשימוש בתחבורה הציבורית לצורכי פנאי.
מאחורי ההחלטה, שתיושם מתחילת אפריל, עומדים גם עומסי התנועה המחמירים במרכז גוש דן בימי שישי, שמתבטאים בפקקים דומים לאלה של ימים רגילים. לפי נתוני waze, שיעור הנסיעות בחודש האחרון בת"א וברמת־גן גבוה ב־10% משהיה לפני משבר הקורונה, לאחר תקופת הקלה בעומסים שנמשכה שנתיים. עם זאת, משרד התחבורה עדיין לא מאשר לשירות לפעול במהלך סוף השבוע. "המטרה היא שאנשים ימשיכו להגיע בימי שישי לחופי הים, לבתי קפה ולקניות, אבל לא ייכנסו למרכז ת"א ברכבם הפרטי", אומר איתי רוגטקה, מנהל שירות באבל, המשותף לחברת דן ול־VIA. "הפקקים ובעיקר בעיות החניה הגיעו לשיא גם בימי שישי שנחשבו עד לא מזמן רגועים יחסית".
שירות באבל הוא תחבורה ציבורית לפי דרישה: המיניבוסים שלו מכסים שטח ולא פועלים לפי מסלולים קבועים. הנוסעים מזמינים את הרכב באפליקציה, שמודיעה להם באיזה יעד קרוב יאסוף אותם רכב, ומתי. מחיר הנסיעה גבוה מבאוטובוס אבל זול יותר מאשר במונית, ונע בין 10 ל־18 שקל, בהתאם לאורך הנסיעה.

