שתף קטע נבחר
 

יפו: דגים ואלכוהול

מקום חדש ביפו זה תמיד אירוע משמח. וכשהמקום נמצא סמוך לשוק הפשפשים וממוקם במעין מערה עתיקה בת יותר מ־400 שנה, זה אפילו יותר ממשמח. תכירו את SPOLIA, מקום קטן־קטן (48 מקומות ישיבה בלבד, חלקם על הבר) עם מנות מעוצבות, קוקטיילים מעוצבים אף הם, וסך הכל אופציה חמימה ונעימה לנשנוש באווירה אינטימית.

 

התפריט ב־SPOLIA (מונח בלטינית מתחום הארכיאולוגיה) מבוסס כמעט כולו על דגים. המנות אינן גדולות, ועל כן כדאי ללוות אותן במה שמכונה לחם הבית (23 שקל) והוא למעשה הבייגלה היפואי המתקתק המוכר והטוב, שמגיע מלווה בזיתים ובשמן זית לטבילה. המנות הימיות הן למעשה כמה צורות חיתוך של אותם דגים — טונה ומוסר ים. תוכלו לאכול אותם כקרפצ'ו, טרטר, סביצ'ה, סשימי וטטאקי, כשכל אופציה מלווה ברוטב שונה ותוספות שונות לעיטור הצלחת. טווח המחירים נע בין 57 ל־69 שקל.

 

אגף אחר בתפריט, "סאקנה" (מונח מהתרבות היפנית למנות קטנות), מציע דגים נוספים בשיטות חיתוך נוספות, כשגם כאן כל המנות מבוססות על דגים נאים, ומחמיאות לתוצרת הים הטרייה שמגיעה מהנמל הסמוך. באגף המנות מהצומח תמצאו שורת סלטים חתיכיים.

 

בגזרת האלכוהול יש מגוון קוקטיילים מתוחכמים שנולדו כדי לככב בסטורי. העיצובים המודרניים שלהם מהווים ניגוד מרענן להיסטוריה המנשבת מבין קירות המבנה. "לה פנתיאון", כשמו כן הוא, הוא קוקטייל לפנתיאון המבוסס על ג'ין, ורמוט ומחית תות. "עולים לאולימפוס" משלב אפרול, קמפרי, ג'ין, מחית פסיפלורה ומיץ לימון. גם הקוקטיילים לא זולים — 52־62 שקל. כנראה המבנה היפהפה עם הקשתות הנהדרות מתומחר גם הוא. / תהל בלומנפלד

 

SPOLIA, יפת 20 יפו, 050-5663302, שלישי־שישי 18:00־01:00, מוצ"ש: 18:00־01:30

פורסם לראשונה 12.03.22, 19:38

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים